Matadibrug is officieel open

Johan Van Bever
19 december 2023 - 9:32
Matadibrug is officieel open

De Matadibrug over het Handelsdok in Gent is officieel en feestelijk geopend. De brug is de tweede voetgangers- en fietsersbrug binnen het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken. Stadsontwikkelingsbedrijf Sogent en De Vlaamse Waterweg nv stonden in voor de bouw. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) steunde financieel.

De nieuwe 112 meter lange brug ligt in het verlengde van de Kraankinderstraat en biedt de actieve weggebruikers de kans om snel en veilig de oversteek van de Handelsdokkaai met de Schipperskaai te maken. Hierdoor wordt het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken nog beter verbonden met de binnenstad.

De Matadibrug is een slanke vaste metalen brug met geïntegreerde verlichting in de leuningen. “Het ontwerp van Feichtinger Architects uit Parijs past niet alleen mooi in de omgeving maar is ook onderhoudsvriendelijk”, weet Vlaams minister voor Openbare werken en Mobiliteit Lydia Peeters. “Bij de realisatie werd gekozen voor duurzame en gebruiksvriendelijke materialen.”

“Deze zes meter brede brug zorgt niet alleen voor een vlotte doorstroming maar geeft ook een mooi uitzicht op het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken”, zegt voorzitter van sogent en schepen van stadsontwikkeling Sami Souguir. “Ze is daarenboven echt Gents. De staalconstructie werd voorbereid en geassembleerd door het staalconstructiebedrijf Aelterman dat voor de volledige realisatie samenwerkte binnen de Artes Groep.”

Met de Matadibrug krijgen fietsers en voetgangers in de Oude Dokken er opnieuw een belangrijke nieuwe verbinding met het stadscentrum bijzegt burgemeester Mathias De Clercq. De komst van deze brug is cruciaal voor de herbestemming van de Oude Dokken.

Laatst gespeeld op Accent

01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
00:50
cover of HI-LO with CRESCENDO

HI-LO

CRESCENDO
00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.