Maximum 1.500 bezoekers op Nieuwdonk, als het open mag

Johan Van Bever
11 augustus 2020 - 17:26
Maximum 1.500 bezoekers op Nieuwdonk, als het open mag

De Provincie Oost-Vlaanderen neemt enkele bijkomende maatregelen in provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare. Als de gemeente Berlare toestemming geeft om provinciaal domein Nieuwdonk op vrijdag 14 augustus opnieuw te openen, zullen er maximum 1.500 mensen toegelaten worden in het domein.

Als de capaciteit van 1.500 bezoekers bereikt is, sluiten de hekken van het domein. Extra veiligheidsmensen zullen alles in goede banen leiden. Zij zullen strikt toezien op de naleving van de corona-richtlijnen. “De Provincie zal kordaat optreden bij onwillige bezoekers en de politie inschakelen om de betrokkenen van het terrein te verwijderen,” waarschuwt gedeputeerde Annemie Charlier. “We vragen ook duidelijkere instructies aan de burgemeester wat het dragen van mondmaskers door badgasten betreft.”

Vorige week zakten mensen massaal af naar Nieuwdonk om verkoeling te zoeken in het water. De Provincie stelde alles in het werk om het domein zo lang mogelijk open te houden. Toen Nieuwdonk snel de maximumcapaciteit bereikte, zorgde dit echter voor onveilige situaties buiten het domein. Het domein werd toen op bevel van de burgemeester van Berlare gesloten van zondag 9 tot en met donderdag 13 augustus.

Net zoals in provinciaal domein De Ster, waar geen noemenswaardige problemen zijn, kan de strandzone in Nieuwdonk niet apart afgesloten worden. Daarom werkt Nieuwdonk op dit moment niet met een registratiesysteem zoals dat van de provinciale domeinen De Gavers en Puyenbroeck. De Provincie bekijkt of en hoe in de toekomst met een registratiesysteem gewerkt kan worden.

Laatst gespeeld op Accent

08:30
cover of BECKY HILL with Outside Of Love

BECKY HILL

Outside Of Love
08:27
cover of GOOD SHAPE with Sunlight

GOOD SHAPE

Sunlight
08:24
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
08:20
cover of LIONEL RICHIE with All Night Long

LIONEL RICHIE

All Night Long
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.