Maximum 1.500 bezoekers op Nieuwdonk, als het open mag

Gepost door Johan Van Bever op 11 augustus 2020 - 17:26

De Provincie Oost-Vlaanderen neemt enkele bijkomende maatregelen in provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare. Als de gemeente Berlare toestemming geeft om provinciaal domein Nieuwdonk op vrijdag 14 augustus opnieuw te openen, zullen er maximum 1.500 mensen toegelaten worden in het domein.

Als de capaciteit van 1.500 bezoekers bereikt is, sluiten de hekken van het domein. Extra veiligheidsmensen zullen alles in goede banen leiden. Zij zullen strikt toezien op de naleving van de corona-richtlijnen. “De Provincie zal kordaat optreden bij onwillige bezoekers en de politie inschakelen om de betrokkenen van het terrein te verwijderen,” waarschuwt gedeputeerde Annemie Charlier. “We vragen ook duidelijkere instructies aan de burgemeester wat het dragen van mondmaskers door badgasten betreft.”

Vorige week zakten mensen massaal af naar Nieuwdonk om verkoeling te zoeken in het water. De Provincie stelde alles in het werk om het domein zo lang mogelijk open te houden. Toen Nieuwdonk snel de maximumcapaciteit bereikte, zorgde dit echter voor onveilige situaties buiten het domein. Het domein werd toen op bevel van de burgemeester van Berlare gesloten van zondag 9 tot en met donderdag 13 augustus.

Net zoals in provinciaal domein De Ster, waar geen noemenswaardige problemen zijn, kan de strandzone in Nieuwdonk niet apart afgesloten worden. Daarom werkt Nieuwdonk op dit moment niet met een registratiesysteem zoals dat van de provinciale domeinen De Gavers en Puyenbroeck. De Provincie bekijkt of en hoe in de toekomst met een registratiesysteem gewerkt kan worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DJ SNAKE

Nightbird
19:14

BLACK EYED PEAS

Don't Phunk With My Heart
19:10

MARTIN SOLVEIG & GTA

Intoxicated
19:06

DIPLO FEAT. KAREEN LOMAX

Let You Go
19:03

AGE OF LOVE

The Age Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.