Meedenken over Scheldebrug

15 juni 2022 - 15:11 | auteur: Johan Van Bever

Op dinsdag 28 juni 2022 is er een eerste dialoogmoment met de inwoners van Wetteren over een nieuwe Scheldebrug.


De Provincie Oost-Vlaanderen werkt samen met de gemeente Wetteren, de Vlaamse Waterweg, Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer aan een oplossing voor een nieuwe brug over de Schelde in Wetteren alsook een brug of tunnel om het spoor over te steken. De verbinding tussen de E40 en het gebied ten noorden van de Schelde loopt vandaag dwars door het centrum van Wetteren. Dit zorgt voor problemen qua verkeersveiligheid en leefbaarheid.


De partners willen ook samenwerken met alle andere betrokken partijen zoals bedrijven, handelaars, scholen, verenigingen en zeker ook de inwoners van Wetteren en omliggende gemeenten.
De Vlaamse Waterweg wil de oude brug over de Schelde verhogen zodat grotere schepen er makkelijk onderdoor kunnen. Tegelijkertijd wordt een oplossing gezocht voor de spooroverweg aan de Wetterstraat. Dat is een van de drukste overwegen in Oost-Vlaanderen wat treinverkeer betreft. Infrabel streeft naar een veilig spoorwegennet met minder overwegen en wil de overweg aan de Wetterstraat vervangen door een volwaardig alternatief.


Dinsdag 28 juni in het gemeentehuis van Wetteren. Doorlopend van 16 tot 20 uur. Inschrijven kan via www.oost-vlaanderen.be/wetteren-noord-zuid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

R3HAB

My Pony
12:02

ACCENT NIEUWS
11:58

POST MALONE, 21 SAVAGE

Rockstar
11:55

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
11:52

FLEMMING

Automatisch
Bekijk meer platen