Meer dan de helft van de bevolking haalde een herfstbooster

Johan Van Bever
4 november 2022 - 1:11
Meer dan de helft van de bevolking haalde een herfstbooster

Meer dan de helft van de volwassen bevolking uit de eerstelijnszone Scheldekracht heeft een herfstbooster ontvangen. Dat is meer dan verwacht. De gemeenten van deze eerstelijnszone zijn Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen. Iets meer dan 60.000 mensen van eerstelijnszone Scheldekracht zijn uiteindelijk op hun uitnodiging ingaan.

Sinds 12 september werd er bijna dagelijks in de lokalen van het CVO Groeipunt te Wetteren gevaccineerd. Zaterdag 29 oktober was de laatste vaccinatiedag in Wetteren. De opkomst lag een stuk hoger dan initieel verwacht. Zo ging bijna 80% van de 65-plussers in op hun uitnodiging. Omdat dit de meest kwetsbare groep is, toont de eerstelijnszone zich heel tevreden met deze hoge opkomst.

Sinds 1 november zijn alle vaccinatiecentra terug naar de waakfase overgeschakeld. Dit betekent dat er minder vaccinatiemomenten zullen zijn in  de maanden november en december. Er zijn nog twee vaccinatiemomenten in november. Op 9 november vanaf 16 uur in het vaccinatiepunt in de Kloosterstraat 24C in Merelbeke en op 12 november vanaf 9 uur in het ’t Fazantenhof in de Bosdreef 5c in Lochristi. Als blijkt dat de opkomst groot is, zal men ook op zondag 13 november vaccineren. Burgers kunnen naar het callcenter (09 396 68 08) bellen om een afspraak te maken.

Laatst gespeeld op Accent

20:41
cover of U96 with Das Boot (Andre Visior Remix)

U96

Das Boot (Andre Visior Remix)
20:35
cover of MODERAT with More Love

MODERAT

More Love
20:32
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
20:29
cover of TENSNAKE with Coma Cat

TENSNAKE

Coma Cat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.