Meer dan de helft van de bevolking haalde een herfstbooster

Johan Van Bever
4 november 2022 - 1:11
Meer dan de helft van de bevolking haalde een herfstbooster

Meer dan de helft van de volwassen bevolking uit de eerstelijnszone Scheldekracht heeft een herfstbooster ontvangen. Dat is meer dan verwacht. De gemeenten van deze eerstelijnszone zijn Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen. Iets meer dan 60.000 mensen van eerstelijnszone Scheldekracht zijn uiteindelijk op hun uitnodiging ingaan.

Sinds 12 september werd er bijna dagelijks in de lokalen van het CVO Groeipunt te Wetteren gevaccineerd. Zaterdag 29 oktober was de laatste vaccinatiedag in Wetteren. De opkomst lag een stuk hoger dan initieel verwacht. Zo ging bijna 80% van de 65-plussers in op hun uitnodiging. Omdat dit de meest kwetsbare groep is, toont de eerstelijnszone zich heel tevreden met deze hoge opkomst.

Sinds 1 november zijn alle vaccinatiecentra terug naar de waakfase overgeschakeld. Dit betekent dat er minder vaccinatiemomenten zullen zijn in  de maanden november en december. Er zijn nog twee vaccinatiemomenten in november. Op 9 november vanaf 16 uur in het vaccinatiepunt in de Kloosterstraat 24C in Merelbeke en op 12 november vanaf 9 uur in het ’t Fazantenhof in de Bosdreef 5c in Lochristi. Als blijkt dat de opkomst groot is, zal men ook op zondag 13 november vaccineren. Burgers kunnen naar het callcenter (09 396 68 08) bellen om een afspraak te maken.

Laatst gespeeld op Accent

21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
21:48
cover of Crusy & Prophecy with Pills

Crusy & Prophecy

Pills
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.