Meer huisvuil door corona

15 juni 2021 - 16:33 | auteur: Johan Van Bever

Onder invloed van de coronamaatregelen veranderde het leven noodgedwongen in 2020 en dat is nu ook te zien in de afvalcijfers van VERKO. Die haalt het afval op in de streek van Wetteren en Dendermonde.

We leefden in onze thuisbubbel in de schaduw van het coronavirus. Uit eten gaan of recreatief winkelen maakten plaats voor afhaalmenu’s en online shoppen. Dit alles zorgde voor meer afval thuis, zoals voedselresten en verpakkingsafval. Bovendien moesten de recyclageparken een tijdje verplicht sluiten om vervolgens opnieuw te openen op afspraak.

Al die maatregelen resulteerden in een lichte stijging van het huisvuil, maar vooral een sterke toename van PMD, GFT en papier en karton via de huis-aan-huisophaling. De recyclageparken daarentegen kenden juist een daling van deze aangevoerde hoeveelheden.

De inzamelresultaten leiden tot een gemiddelde van bijna 492 kilogram huishoudelijk afval per inwoner, dat is bijna 5 kilogram meer dan in 2019. Maar ook met dit gestegen cijfer behaalt VERKO de OVAM-doelstelling van maximum 502 kilogram per inwoner per jaar tegen 2022.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OFENBACH & QUARTERHEAD, NORMA JEAN MARTINE

Head Shoulders Knees & Toes
11:16

OLIVER HELDENS & NILE RODGERS

I Was Made For Lovin You
11:11

COLDPLAY

Speed Of Sound
11:07

KELIS

Milkshake
11:04

MOTI

No Scrubs
Bekijk meer platen