Meer huisvuil door corona

Johan Van Bever
15 juni 2021 - 16:33
Meer huisvuil door corona

Onder invloed van de coronamaatregelen veranderde het leven noodgedwongen in 2020 en dat is nu ook te zien in de afvalcijfers van VERKO. Die haalt het afval op in de streek van Wetteren en Dendermonde.

We leefden in onze thuisbubbel in de schaduw van het coronavirus. Uit eten gaan of recreatief winkelen maakten plaats voor afhaalmenu’s en online shoppen. Dit alles zorgde voor meer afval thuis, zoals voedselresten en verpakkingsafval. Bovendien moesten de recyclageparken een tijdje verplicht sluiten om vervolgens opnieuw te openen op afspraak.

Al die maatregelen resulteerden in een lichte stijging van het huisvuil, maar vooral een sterke toename van PMD, GFT en papier en karton via de huis-aan-huisophaling. De recyclageparken daarentegen kenden juist een daling van deze aangevoerde hoeveelheden.

De inzamelresultaten leiden tot een gemiddelde van bijna 492 kilogram huishoudelijk afval per inwoner, dat is bijna 5 kilogram meer dan in 2019. Maar ook met dit gestegen cijfer behaalt VERKO de OVAM-doelstelling van maximum 502 kilogram per inwoner per jaar tegen 2022.

Laatst gespeeld op Accent

13:14
cover of ANOUK with R U Kiddin

ANOUK

R U Kiddin' Me
13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
13:05
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.