Meer kansen voor alleenstaande ouders voor sociale woning

Johan Van Bever
3 december 2023 - 8:48
Meer kansen voor alleenstaande ouders voor sociale woning

Het nieuwe toewijzingsreglement voor sociale woningen is goedgekeurd op de gemeenteraad van Wetteren.

Dat er een enorme wachtlijst is om een woning te krijgen is algemeen bekend. Omdat niet iedereen zomaar in ieder huis terecht kan zijn een aantal woningen voorbehouden aan specifieke profielen, zoals ouderen of mensen met een fysieke beperking. Nieuw is nu dat Vooruit-schepen Jan Tondeleir en collega Piet Van Heddeghem (Groen&Co) zo’n 80 woningen hebben kunnen vastleggen voor alleenstaande ouders.

Het is geen geheim dat zij het moeilijk hebben om met één inkomen voldoende spaargeld te voorzien voor de eigen inbreng bij het kopen van een huis. Bovendien zijn goede woningen voor gezinnen met kinderen schaars en vaak zeer duur, zowel om te huren als om te kopen.

In het nieuwe systeem wordt gekeken welke woningen een goede match zouden zijn voor een gezin op de wachtlijst, en dan krijgen zij voorrang op die woning. Zo kunnen ze een voldoende groot huis krijgen, met een klein tuintje en in de buurt van de voorzieningen die ze nodig hebben (zoals scholen, kinderopvang, jeugdbeweging, bibliotheek, …).

Hiermee zijn de wachtlijsten natuurlijk nog niet weggewerkt en daarom roept Vooruit Wetteren de Vlaamse regering en de verantwoordelijke minister Matthias Diependaele (N-VA) nogmaals en expliciet op om de budgetten vrij te geven aan de gemeenten die sociale woningen willen bouwen, ook al hebben ze hun sociaal objectief (het maximaal aandeel sociale woningen dat een gemeente mag bouwen) al bereikt.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of SUZAN & FREEK with Slapeloosheid

SUZAN & FREEK

Slapeloosheid
05:19
cover of BILLY JOEL with The River Of Dreams

BILLY JOEL

The River Of Dreams
05:17
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
05:13
cover of GAVIN JAMES with The Book Of Love

GAVIN JAMES

The Book Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.