Meer plaats voor voetgangers en fietsers in Gent

Johan Van Bever
24 april 2020 - 12:43
Meer plaats voor voetgangers en fietsers in Gent

Op enkele locaties in Gent komt er tijdelijk meer ruimte voor fietsers en voetgangers zodat ze de regels rond social distancing goed kunnen volgen. In totaal gaat het om 4 kilometer op enkele wegen langs het water.

Nu Gentenaars meer wandelen en fietsen en er tegelijkertijd minder auto’s op de baan zijn, zijn er kansen om op bepaalde locaties meer ruimte te maken voor wandelaars en fietsers. Dat is ook nodig omdat de bestaande voet- en fietspaden vaak te smal zijn om de regels rond social distancing te respecteren. Omdat waterkanten populaire plekken zijn om te wandelen en te fietsen, heeft de Stad Gent 3 assen langs het water geselecteerd waar tijdelijk meer ruimte vrijkomt voor voetgangers en fietsers.

De Ferdinand Lousbergskaai wordt enkelrichtingsverkeer voor auto’s van de stadsring tot aan de Forelstraat. Een deel van de rijweg is voorbehouden voor voetgangers. Deze maatregel wordt vrijdag 24 april ingevoerd.

De Groendreef – Gerard Willemotlaan wordt een fietsstraat van de Jan Van Hembysebolwerk tot de Trekweg. Daardoor mogen fietsers de hele rijweg gebruiken, auto’s blijven verplicht achter fietsers. Het bestaande fietspad wordt voorbehouden voor voetgangers. Ter hoogte van de blauwe voetgangers- en fietsbrug (tussen de Kempstraat en de Weefselstraat) wordt het autoverkeer in de Groendreef tijdelijk omgeleid. Deze maatregel wordt ingevoerd tussen 27 en 29 april.

De as Henleykaai – Neermeerskaai langs het water wordt een fietsstraat. Daardoor mogen fietsers de hele rijweg gebruiken, auto’s blijven verplicht achter fietsers. Op het bestaande fietspad komt er zo meer ruimte voor voetgangers. Ook deze maatregel wordt ingevoerd tussen 27 en 29 april.

 

Laatst gespeeld op Accent

02:02
cover of GRAMOPHONEDZIE with Why Don

GRAMOPHONEDZIE

Why Don't You
02:00
cover of TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY with Waterslides

TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY

Waterslides
01:54
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
01:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.