Meer publieke laadpalen in Wetteren

Johan Van Bever
16 september 2023 - 10:53
Meer publieke laadpalen in Wetteren

De gemeenteraad van Wetteren gaf groen licht voor 4 nieuwe publieke laadpalen. Het zijn de eerste laadpalen die met een nieuwe aanpak vanuit Vlaanderen geplaatst zullen worden. Zowel burgers als het lokaal bestuur zelf kunnen voortaan via een E-loket locaties doorgeven.

De nieuwe palen komen in Overbeke, aan Boerenhol, de Gentsesteenweg en in de Diepenbroekwijk. Komende maanden zullen nog meer locaties voorgesteld worden. “We kijken daarbij in de eerste plaats naar wijken en buurten waar nog geen publieke laadpalen aanwezig zijn,” stelt schepen van mobiliteit Robbe De Wilde. “Daarnaast spelen ook andere factoren, zoals het aantal huizen die geen oprit hebben en voor wie het dus niet mogelijk is op eigen terrein een laadmogelijkheid te creëren”. Ook burgers die in de buurt geen publieke laadpaal hebben, kunnen een nieuwe laadpaal aanvragen.

Op dit moment telt Wetteren al 49 publieke laadpalen op 21 locaties. Dat worden er dus binnenkort al 53. Dat maakt 98 laadplaatsen aangezien aan elke paal twee wagens tegelijkertijd kunnen opladen. Groen&Co is tevreden dat Wetteren het goed doet en er blijft op inzetten. Elektrische wagens winnen snel aan populariteit en het is belangrijk dat de laadinfrastructuur volgt. En daar moet de overheid haar verantwoordelijkheid in nemen.

Laatst gespeeld op Accent

07:07
cover of HOLLYWOOD BEYOND with What

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
07:04
cover of BAZART, S10 with Onderweg

BAZART, S10

Onderweg
06:59
cover of RACHEL CHINOURIRI with Never Need Me

RACHEL CHINOURIRI

Never Need Me
06:55
cover of KATY PERRY with Walking On Air

KATY PERRY

Walking On Air
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.