Meer sociale woningen in Gent

Johan Van Bever
19 januari 2024 - 1:05
Meer sociale woningen in Gent

Het stadsbestuur heeft een nota goedgekeurd waarin de ambities voor méér sociale woningen scherpgesteld worden. Tegen 2050 wil Gent over 25.000 of 20 procent sociale woningen beschikken. De Stad doet alvast een oproep aan eigenaars van gebouwen of gronden die willen verkopen om dat te doen aan Thuispunt Gent.

Op dit moment zijn er zo’n 15.000 sociale woningen in Gent. De Stad wil evolueren naar een totaal van 17.500 sociale woningen of 14,5 procent tegen 2030. De programmanota die het stadsbestuur nu heeft goedgekeurd, gaat nog een stap verder. Gent wil tegen 2050 in totaal over 25.000 sociale woningen beschikken. Dat is 20 procent ten opzichte van alle Gentse huishoudens.

De Stad levert in de eerste plaats zelf inspanningen door eigen gronden en gebouwen die niet langer bruikbaar zijn voor de stadswerking over te dragen aan Thuispunt Gent. De Stad doet ook een beroep op private en publieke eigenaars: wie gronden of gebouwen wil verkopen of verhuren, wordt opgeroepen om dat aan Thuispunt Gent te doen.

Verder zal de Stad Gent nog meer aandacht besteden aan het opnemen van sociale woningen in ruimtelijke uitvoeringsplannen of RUP’s, zal de Stad het recht van voorkoop nog meer inzetten om meer sociale woonprojecten te realiseren, en gaat er nog meer focus naar het integreren van sociaal wonen in private projecten. 

Laatst gespeeld op Accent

01:35
cover of JOHN SUMMIT FT. MKLA with Fade Out

JOHN SUMMIT FT. MKLA

Fade Out
01:30
cover of FINAL ANALYZIS with El Punto Final

FINAL ANALYZIS

El Punto Final
01:27
cover of INDEEP with Last Night a D.J. Saved My Life

INDEEP

Last Night a D.J. Saved My Life
01:20
cover of DIVOC91 with Time

DIVOC91

Time
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.