Meer Vlaams geld voor veilige schoolomgevingen

Johan Van Bever
11 februari 2021 - 10:31
Meer Vlaams geld voor veilige schoolomgevingen

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft het initiatief genomen om de bestaande subsidieregeling voor de beveiliging van schoolomgevingen uit te breiden naar de beveiliging van de routes van en naar de scholen. Dat moet het veiliger maken voor kinderen in de omgeving van scholen.

Het subsidiesysteem moet lokale besturen ondersteunen om de gevaarlijke locaties op schoolroutes zoveel mogelijk weg te werken, gelijkaardig aan het subsidiesysteem voor veiligere schoolomgevingen. Volgens Vlaams parlementslid Stijn Bex blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias dat het derde kwartaal van 2020 een bijzonder zware tol eiste voor fietsend Vlaanderen. Met zeventien dodelijke slachtoffers in juli, augustus en september was de zomer van 2020 de zwartste sinds 2014. Sinds het begin van het schooljaar melden de kranten bijna wekelijks een al dan niet dodelijke aanrijding van een fietser door een vrachtwagen.

In Vlaanderen hebben intussen 66 gemeenten een werfcharter opgemaakt. dat is een afspraak met bouwbedrijven dat hen verbiedt om tijdens de begin- en einduren van de school niet in de omgeving van een school te rijden. In Oost-Vlaanderen is dat in de gemeenten Aalst, Beveren-Waas, De Pinte, Gent, Geraardsbergen, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lokeren, Maarkedal, Sint-Niklaas, Temse en Wetteren.

Laatst gespeeld op Accent

12:58
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
12:55
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
12:53
cover of MARK KNIGHT X JAMES HURR with Lady (Hear Me Tonight)

MARK KNIGHT X JAMES HURR

Lady (Hear Me Tonight)
12:49
cover of AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON with Only Man

AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON

Only Man
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.