Meer volk en minder afval op Gentse Feesten

Johan Van Bever
19 juli 2023 - 13:12
Meer volk en minder afval op Gentse Feesten

De eerste vijf dagen van de Gentse Feesten hebben in totaal 740.000 bezoekers gelokt. Dat zijn er 140.000 meer dan vorig jaar. Intussen haalt Ivago alles uit de kast om de Feestenzone proper te houden. donderdagochtend van 7 tot 9 uur staat de traditionele Ivago-ochtendwandeling mt ontbijt op het programma voor wie wil zien hoe dat gaat.

Tijdens de eerste helft werd 6 procent meer afval verzameld in vergelijking met vorig jaar, maar er waren dan ook een pak meer bezoekers. De gemiddelde hoeveelheid afval per bezoeker is gedaald met 15 procent tegenover vorig jaar. Bovendien daalde de hoeveelheid afval die van de straten werd geveegd met 31 procent, terwijl de hoeveelheid afval in korven en containers steeg met 13 procent.

Het meldpunt grensoverschrijdend gedrag heeft in de eerste helft van de Gentse Feesten 11 meldingen ontvangen die gerelateerd zijn met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens de beheerders ligt dat aantal in lijn met vorig jaar. De resterende 19 meldingen zijn doorgaans gelinkt met intoxicatie of tot rust komen.

Laatst gespeeld op Accent

03:44
cover of BILLIE EILISH with Bad Guy

BILLIE EILISH

Bad Guy
03:42
cover of BANKZITTERS with Offline Beschikbaar

BANKZITTERS

Offline Beschikbaar
03:38
cover of CHICANE FT. BRYAN ADAMS with Don

CHICANE FT. BRYAN ADAMS

Don't Give Up
03:35
cover of RAG

RAG'N'BONE MAN

Human
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.