Meeste Oost-Vlaamse logies zien het zitten

Gepost door Johan Van Bever op 5 juli 2022 - 11:10

Een recente peiling van Toerisme Oost-Vlaanderen bij 121 logiesuitbaters in de Oost-Vlaamse regio’s toont vooral goede vooruitzichten voor de zomer. Binnenlandse toeristen blijven vakanties dicht bij huis boeken. Buitenlandse toeristen keren stilaan terug.


Uit een peiling bij 121 logiesuitbaters in de Oost-Vlaamse regio’s blijkt dat 74% reeds voldoende boekingen kreeg om tevreden te kunnen uitkijken naar de zomer. Slechts 16% spreekt van ondermaatse vooruitzichten. 10% laat het voorlopig in het midden. “We mogen dus spreken van goede vooruitzichten voor onze logiessector”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert.
Drie op vier is een mooi cijfer en dat kan nog groeien. Uit de enquête blijkt namelijk ook dat er een trend is van last-minute boekingen, iets wat door vier op de tien uitbaters wordt bevestigd.


In vergelijking met de zomer van 2021 ziet een kwart van de uitbaters een stijgende trend. Vooral de hotels, die het vorige zomer moeilijker hadden, verwachten een betere bezetting. De helft van de respondenten voorziet een gelijkaardige bezetting. Voor een op vijf kondigt deze zomer zich helaas slechter aan.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BEYONCÉ

Cuff It (Macau Remix)
21:56

FUNNY F

Phat Beat
21:51

NeKKoN

Dream the dream (original mix)
21:46

BLR feat. Robbie Rise

Lipstick
21:28

MIXED BY SAN SEBASTIAN

AIRPLAY GUEST MIX
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.