Meeste politiecontroles verlopen correct

Johan Van Bever
18 mei 2023 - 9:15
Meeste politiecontroles verlopen correct

De meerderheid van de Gentse Flikken weet hoe een goede controle te doen, deze gebeuren bijna allemaal neutraal en respectvol. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Stad Gent waaraan de Politiezone Gent meewerkte. Toch zijn er ook verbeterpunten, zoals meer spontaan de reden en de manier van de controle uitleggen. Daar gaat de Gentse politie nu mee aan de slag.

De Gentse politie vat wekelijks meerdere criminelen door politiecontroles op straat. Ze is er zich evenwel sterk van bewust dat politiecontroles impact hebben op de gecontroleerde en kunnen zorgen voor een gevoel van ‘overpolicing’ en onrechtvaardigheid. Dat zijn signalen die de Stad Gent ook ontvangt.

Omdat een goed vertrouwen tussen burger en politie essentieel is in een rechtstaat, liet de Stad Gent een onderzoek uitvoeren naar het handelingskader ‘professioneel profileren’ van de Gentse politie. Dat is een geheel van richtlijnen dat politiemensen moet helpen om gericht en efficiënt identiteitscontroles uit te voeren, in elke fase van de controle, gaande van selectie tot reflectie. De politiemensen krijgen ook opleidingen waarbij ze leren het handelingskader in de praktijk toe te passen.

Laatst gespeeld op Accent

18:00
cover of MACKENZIE, JESSY with Out Of Control

MACKENZIE, JESSY

Out Of Control
17:56
cover of DJ FRED & ARNOLD T with Wall Street

DJ FRED & ARNOLD T

Wall Street
17:52
cover of INXS with Disappear

INXS

Disappear
17:50
cover of FERRECK DAWN FEAT. JENA BETTER with Better

FERRECK DAWN FEAT. JENA BETTER

Better
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.