Melle: Archeologisch vooronderzoek op Kouterslag

Gepost door Johan Van Bever op 29 juli 2022 - 1:09

Vanaf 4 augustus zal een deel van het recreatiedomein Kouterslag afgesloten zijn. Het betreft de parking Kouterslag zelf en een aantal terreinen grenzend aan deze grindparking.

Onder andere het grote voetbalterrein, de visvijvers, de recreatiezone tussen het voetbalterrein en de visvijvers, het skatepleintje, de speeltuin, tennisbanen, beachvolleybalterreinen, cafetaria, minigolf, petanqueclub, kunstgrasterrein en Ovenveldstraat zijn wel nog open en bereikbaar.

De specifieke zone wordt afgesloten wegens archeologisch vooronderzoek. Eerst zal het studiebureau op een aantal specifieke plaatsen boringen uitvoeren, waarna er eventueel sleuven getrokken worden.

Op basis van die eventuele werken en wat men in die sleuven vindt, zal men dan bekijken of er interessante archeologische vondsten schuilgaan ondergronds. Afhankelijk van dat vooronderzoek kan nadien een opgraving volgen, waarna de site heraangelegd wordt.

Het precieze tijdstip waarop de parking en terreinen heraangelegd zullen zijn kan niet genoemd worden gezien de afhankelijkheid van het vooronderzoek. Er wordt gemikt op begin 2023 als periode waarin de heraanleggingswerken kunnen aanvatten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FARRUKO

Pepas
04:17

AVA MAX

Million Dollar Baby (COASTR. Remix)
04:14

2 FABIOLA

Lift U Up
04:10

CLOUSEAU

Stil
04:07

KC LIGHTS

Sky
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.