Melle: Archeologisch vooronderzoek op Kouterslag

29 juli 2022 - 1:09 | auteur: Johan Van Bever

Vanaf 4 augustus zal een deel van het recreatiedomein Kouterslag afgesloten zijn. Het betreft de parking Kouterslag zelf en een aantal terreinen grenzend aan deze grindparking.

Onder andere het grote voetbalterrein, de visvijvers, de recreatiezone tussen het voetbalterrein en de visvijvers, het skatepleintje, de speeltuin, tennisbanen, beachvolleybalterreinen, cafetaria, minigolf, petanqueclub, kunstgrasterrein en Ovenveldstraat zijn wel nog open en bereikbaar.

De specifieke zone wordt afgesloten wegens archeologisch vooronderzoek. Eerst zal het studiebureau op een aantal specifieke plaatsen boringen uitvoeren, waarna er eventueel sleuven getrokken worden.

Op basis van die eventuele werken en wat men in die sleuven vindt, zal men dan bekijken of er interessante archeologische vondsten schuilgaan ondergronds. Afhankelijk van dat vooronderzoek kan nadien een opgraving volgen, waarna de site heraangelegd wordt.

Het precieze tijdstip waarop de parking en terreinen heraangelegd zullen zijn kan niet genoemd worden gezien de afhankelijkheid van het vooronderzoek. Er wordt gemikt op begin 2023 als periode waarin de heraanleggingswerken kunnen aanvatten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen