Menstruatiekast in Sint-Jozef

Johan Van Bever
1 juli 2023 - 9:43
Menstruatiekast in Sint-Jozef

Lions Wetteren, Sint Jozef Instituut en ’t Ensemble strijden samen tegen menstruatie armoede en installeerden een menstruatiekast in de school.

Vijf leerlingen die dit jaar afstuderen aan het Sint-Jozef Instituut in de richting gezondheids- en welzijnswetenschappen werkten een Geïntegreerde Proef uit rond kansarmoede. Ze verdiepten zich meer specifiek in menstruatiearmoede. Volgens recent onderzoek kampt één op acht meisjes met gebrek aan middelen om menstruatieproducten aan te kopen.

Met de inhoudelijke ondersteuning van VZW ’ t Ensemble Wetteren en de financiële steun van Lions Club Wetteren organiseerden zij voor alle klassen een vormingsweek waarbij meisjes een gratis menstruatiecup aangeboden werd.

Samen met Lions Club gingen ze nog een stapje verder en zorgden ze ervoor dat er een kast in de toiletten opgehangen werd waar er gratis menstruatieartikelen verkrijgbaar zijn. VZW ’t Ensemble, waar gezinnen gratis kleding, pampers en menstruatieartikelen kunnen verkrijgen en Lions Club Wetteren zullen ervoor zorgen dat deze kast steeds gevuld zal zijn en meisjes op die manier niet meer aan de kant moeten blijven staan.

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.