Merelbeke heeft plannen voor Sneyssenslaan, Polderstraat en Potaardeberg

25 juni 2021 - 16:31 | auteur: Johan Van Bever

Merelbeke heeft plannen voor de herinrichting van de Cornelius Sneyssenslaan en de Polderstraat en de aanleg van nieuwe fietspaden in de Potaardeberg.

Het lokaal bestuur deed samen met het studiebureau navraag in de buurt  Na vier fysieke participatiemomenten, een schriftelijke bevraging en input via de participatiewebsite is het resultaat nu bekend. Schepen van openbare werken Pascal Rousseaux is erg blij over de samenwerking met de buurtbewoners en het studiebureau. In deze straten ondervond men al heel lang hinder en met deze plannen zouden de pijnpunten weggewerkt worden.

Een nieuwe asfaltverharding vervangt de oude en vaak hinderende klinkerstraat. Er is aandacht voor de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker door de aanleg van volwaardige voetpaden, een fietsstraat in de Cornelius Sneyssenslaan/Polderstraat en fietspaden in de Potaardeberg. Door het invoeren van een nieuwe circulatie wordt sluikverkeer vermeden.

Het rioleringsstelsel wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel waar infiltratie en buffering centraal staat. De totale kostprijs wordt geraamd op 4.115.912 euro. Voor de riolering ontvangt het lokaal bestuur 1.316.309.83  euro via de Vlaamse overheid en voor de fietspaden 79.848 euro via Provincie Oost-Vlaanderen.

De werken zullen ruim een jaar duren en starten normaal gezien in het voorjaar 2022.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Elton John

I'm still standing
11:05

Soulsister

In love
11:02

ABC

The Look Of Love
11:01

Jamiroquai

Little L
10:57

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
Bekijk meer platen