Merelbeke is gastgemeente voor wereldbeker kunstwielrijden

Johan Van Bever
11 november 2023 - 9:22
Merelbeke is gastgemeente voor wereldbeker kunstwielrijden

Op zaterdag 25 november organiseert Wielerclub Arnold Standaert (W.A.S.) de finale van de ‘World Cup Artistic Cycling’ in Merelbeke. Kunstwielrijden is in België een minder bekende sport. Onbekend is echter onbemind!

“Er zijn niet veel wedstrijden voor kunstwielrijden in België, want ons land telt slechts twee clubs met in totaal een dertigtal leden”, legt François Bovendaerde van W.A.S. uit. “Als Belgische atleten aan wedstrijden willen deelnemen, moeten ze dus vaak naar het buitenland gaan. Naar Duitsland bijvoorbeeld, daar zijn er meer dan 100.000 kunstwielrijders. In sommige regio’s is het zelfs populairder dan voetbal! Het wereldbeker is dan ook een unieke kans om topatleten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk aan het werk te zien in Merelbeke.”

“Wielerclub Arnold Standaert is een van de pioniers van het kunstwielrijden in ons land”, vult schepen voor Sport Egbert Lachaert aan. “De vereniging heeft Merelbeke als uitvalsbasis voor haar trainingen. Vandaar ook dat we deze zomer investeerden in een nieuwe sportvloer die specifieke belijning heeft voor kunstwielrijden. We zijn dan ook trots dat deze internationale wedstrijd in Merelbeke plaatsvindt.”

Na het internationaal jeugdkorfbaltoernooi op 4 en 5 november is dit het tweede internationale sportieve topevenement in Merelbeke, en dat in nauwelijks een maand tijd.

Laatst gespeeld op Accent

08:55
cover of BRAINSTORM with My Star

BRAINSTORM

My Star
08:50
cover of Jonas Blue & Sam Feldt with Rest Of My Life

Jonas Blue & Sam Feldt

Rest Of My Life
08:47
cover of LIL

LIL' BOW WOW

Bow Wow (That's My Name)
08:43
cover of SHAKESPEARS SISTER with Stay

SHAKESPEARS SISTER

Stay
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.