Merelbeke is gastgemeente voor wereldbeker kunstwielrijden

Johan Van Bever
11 november 2023 - 9:22
Merelbeke is gastgemeente voor wereldbeker kunstwielrijden

Op zaterdag 25 november organiseert Wielerclub Arnold Standaert (W.A.S.) de finale van de ‘World Cup Artistic Cycling’ in Merelbeke. Kunstwielrijden is in België een minder bekende sport. Onbekend is echter onbemind!

“Er zijn niet veel wedstrijden voor kunstwielrijden in België, want ons land telt slechts twee clubs met in totaal een dertigtal leden”, legt François Bovendaerde van W.A.S. uit. “Als Belgische atleten aan wedstrijden willen deelnemen, moeten ze dus vaak naar het buitenland gaan. Naar Duitsland bijvoorbeeld, daar zijn er meer dan 100.000 kunstwielrijders. In sommige regio’s is het zelfs populairder dan voetbal! Het wereldbeker is dan ook een unieke kans om topatleten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk aan het werk te zien in Merelbeke.”

“Wielerclub Arnold Standaert is een van de pioniers van het kunstwielrijden in ons land”, vult schepen voor Sport Egbert Lachaert aan. “De vereniging heeft Merelbeke als uitvalsbasis voor haar trainingen. Vandaar ook dat we deze zomer investeerden in een nieuwe sportvloer die specifieke belijning heeft voor kunstwielrijden. We zijn dan ook trots dat deze internationale wedstrijd in Merelbeke plaatsvindt.”

Na het internationaal jeugdkorfbaltoernooi op 4 en 5 november is dit het tweede internationale sportieve topevenement in Merelbeke, en dat in nauwelijks een maand tijd.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.