Merelbeke zet nieuwbouwappartementen te koop

Johan Van Bever
29 augustus 2022 - 23:22
Merelbeke zet nieuwbouwappartementen te koop

Lokaal bestuur Merelbeke zet tien betaalbare nieuwbouwappartementen met één of twee slaapkamers te koop. Vanaf 1 september kunnen geïnteresseerde kopers zich kandidaat stellen. “We mikken op inwoners die niet in aanmerking komen voor een sociale woning, maar ook op de reguliere koopmarkt moeilijk een woning vinden”, vertelt schepen Isabelle Van De Steene.

Merelbeke staat in de top-tien van duurste gemeenten in Oost-Vlaanderen. Met project Hebbelynck maakt lokaal bestuur Merelbeke werk van betaalbaar wonen in eigen gemeente.

Het woonproject tussen het oude vredegerecht en het sportdomein telt in totaal 48 energiezuinige appartementen en één handelsruimte. “Daarvan verkoopt lokaal bestuur Merelbeke zelf tien appartementen. Zo drukken we de verkoopprijs en ligt deze zo’n 37.500 euro onder de marktprijs”, verduidelijkt schepen Isabelle Van De Steene.

Het nieuwbouwproject is in handen van projectontwikkelaar Defrabo. De voorbereidende werken zijn reeds gestart en in de zomer van 2024 zou alles klaar moeten zijn.

Voorrang aan eigen inwoners

Naast eigendoms- en inkomensvoorwaarden werkt het gemeentebestuur met een puntensysteem. Zo krijgen mensen die de afgelopen 5 jaar minstens 3 jaar in Merelbeke woonde voorrang. Ook alleenstaande ouders, gezinnen met kinderen, gezinnen met een gezinslid met een beperking, jongeren onder de dertig, 70-plussers en sociale huurders krijgen extra punten.

Kandidaat stellen

Geïnteresseerde kopers kunnen zich kandidaat stellen van 1 september 2022 tot en met 15 november 2022. Afhankelijk van de gezinssituatie heb je keuze tussen een appartement met één of twee slaapkamers. Deze bevinden zich zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping. Bovendien heeft elk appartement een zuidgerichte zijde met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin.

Meer informatie over het project en de voorwaarden vind je op www.merelbeke.be/betaalbaarwonen.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of JUDITH with Are U Done

JUDITH

Are U Done
05:21
cover of ATB X TOPIC, A7S with Your Love (9PM)

ATB X TOPIC, A7S

Your Love (9PM)
05:17
cover of LEKI with Over The Rainbow

LEKI

Over The Rainbow
05:15
cover of BIRTHE with Boy Bye

BIRTHE

Boy Bye
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.