Met Stien bier samen bergop

Johan Van Bever
15 juni 2023 - 12:15
Met Stien bier samen bergop

Bierbrouwerij Stien uit Wetteren overhandigde een cheque ter waarde van 400 euro voor het project SamenBergOp. Het is de opbrengst van de eindejaarsactie. SamenBergOp is een samenwerking tussen Lokaal Bestuur Wetteren, Rotary Wetteren en het lokale bedrijfsleven. Dit project brengt kanszoekende en kansbiedende mensen samen als buddy’s. Door samen op te trekken, kunnen mensen in kansarmoede hun eigenwaarde en sociaal netwerk versterken.


SamenBergOp werd opgestart in september 2022. Na een korte wervingsperiode startte er een groepje van negen kandidaten aan de eerste opleidingenreeks. Tijdens deze opleiding leren ze wat het inhoudt om buddy te zijn, hoe het leven is van iemand in kansarmoede en bij welke organisaties ze terecht kunnen voor hulp. Ze leren vooroordelen aan de kant te schuiven en bekijken welke netwerken hun buddy kunnen versterken.

Ondertussen loopt er een tweede opleidingenreeks en staat er nog een derde op de planning voor eind september – begin oktober 2023. SamenBergOp blijft actief buddy’s werven.

Laatst gespeeld op Accent

18:26
cover of 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR with Mirror Of Love

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR

Mirror Of Love
18:23
cover of GALA with Freed From Desire

GALA

Freed From Desire
18:17
cover of JAY Z with Hard Knock Life

JAY Z

Hard Knock Life
18:14
cover of SHUT UP & DANCE with I Love U

SHUT UP & DANCE

I Love U
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.