Meulestedebrug gaat dicht

20 april 2020 - 15:20 | auteur: Johan Van Bever

Vanaf maandag 27 april gaat Meulestedebrug voor zowat een maand dicht voor het verkeer. Daar worden dringende herstellingswerken uitgevoerd.

De Meulestedebrug is een beweegbare brug die gebouwd werd in de jaren ’50. Ze wordt dagelijks intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en voor goederentransport via het water en de weg. Het is bovendien een belangrijke verbinding van en naar de haven North Sea Port.

Om deze oversteek zo lang mogelijk open te houden en in afwachting van de nieuwe brug, voert de Vlaamse Waterweg herstellingen uit zodat de huidige brug nog een tijd dienst kan doen.

Om de veiligheid te kunnen garanderen, moet de staalstructuur verstevigd worden en zijn een aantal mechanische onderdelen dringend aan vervanging toe. Hiervoor werd een gespecialiseerde aannemer ingeschakeld. De herstellingen vergen immers precisiewerk en kennis van de brug zelf.

Er werden al heel wat werken uitgevoerd maar op maandag 27 april begint de fase met hinder voor het verkeer. Die zal tot 25 mei duren. Fietsers en voetgangers kunnen oversteken via trappentorens met fietsgoten en een tijdelijke brug die vlak naast de Meulestedebrug ligt. Wegverkeer onder 3,5 ton kan het kanaal Gent-Terneuzen oversteken via de veerdiensten in Langerbrugge en Terdonk. Samen met VLOOT voorziet de Vlaamse Waterweg aan Langerbrugge in een extra veerboot van maandag tot en met zaterdag tussen 7 en 19 uur.  Zwaar wegverkeer boven 3,5 ton moet de alternatieve routes volgen via de R4.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Krezip

I would stay
06:59

Clouseau

Stil
06:56

Spagna

Call Me
06:51

Phil Collins & Philip Bailey

Easy Lover
06:48

Pasadenas

I'm doing fine
Bekijk meer platen