Meulestedebrug gaat dicht

Johan Van Bever
20 april 2020 - 15:20
Meulestedebrug gaat dicht

Vanaf maandag 27 april gaat Meulestedebrug voor zowat een maand dicht voor het verkeer. Daar worden dringende herstellingswerken uitgevoerd.

De Meulestedebrug is een beweegbare brug die gebouwd werd in de jaren ’50. Ze wordt dagelijks intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en voor goederentransport via het water en de weg. Het is bovendien een belangrijke verbinding van en naar de haven North Sea Port.

Om deze oversteek zo lang mogelijk open te houden en in afwachting van de nieuwe brug, voert de Vlaamse Waterweg herstellingen uit zodat de huidige brug nog een tijd dienst kan doen.

Om de veiligheid te kunnen garanderen, moet de staalstructuur verstevigd worden en zijn een aantal mechanische onderdelen dringend aan vervanging toe. Hiervoor werd een gespecialiseerde aannemer ingeschakeld. De herstellingen vergen immers precisiewerk en kennis van de brug zelf.

Er werden al heel wat werken uitgevoerd maar op maandag 27 april begint de fase met hinder voor het verkeer. Die zal tot 25 mei duren. Fietsers en voetgangers kunnen oversteken via trappentorens met fietsgoten en een tijdelijke brug die vlak naast de Meulestedebrug ligt. Wegverkeer onder 3,5 ton kan het kanaal Gent-Terneuzen oversteken via de veerdiensten in Langerbrugge en Terdonk. Samen met VLOOT voorziet de Vlaamse Waterweg aan Langerbrugge in een extra veerboot van maandag tot en met zaterdag tussen 7 en 19 uur.  Zwaar wegverkeer boven 3,5 ton moet de alternatieve routes volgen via de R4.

Laatst gespeeld op Accent

16:08
cover of PAUL SIMON with You Can Call Me Al

PAUL SIMON

You Can Call Me Al
16:03
cover of THE BLESSED MADONNA with Mercy (feat. Jacob Lusk)

THE BLESSED MADONNA

Mercy (feat. Jacob Lusk)
16:00
cover of CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN with By Your Side

CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN

By Your Side
15:54
cover of JANET JACKSON with Whoops Now

JANET JACKSON

Whoops Now
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.