Meulestedebrug in juni weer open

29 januari 2021 - 16:35 | auteur: Johan Van Bever

In juni 2021 zal de bestaande Meulestedebrug weer open zijn. Dat zegt de Vlaamse Waterweg.

Na een zware aanvaring met een binnentankerschip in oktober werd de brug gesloten. Dat veroorzaakt nogal wat verkeershinder. Ondanks het vooruitzicht van een nieuxwe brug en de erg zware beschadiging, is het toch noodzakelijk om de versleten Meulestedebrug te herstellen. Het in dienst houden van de bestaande brug is nodig in het licht van de gefaseerde bouw van de nieuwe tweelingbrug.

De Vlaamse waterweg stelt alles in het werk om de herstelling en de bouw van de nieuwe brug te versnellen. Vanaf juni gaat de brug weer open voor het verkeer. De voorbereidingen starten dit voorjaar en na de zomer zullen de werken ook zichtbaar zijn op het terrein. De bestaande brug met twee rijstroken en een doorvaartbreedte van 35 meter wordt vervangen door een nieuwe beweegbare brug met vijf rijstroken en een doorvaartbreedte van 20 meter.

Voor fiets- en voetgangers wordt een veilige onderdoorgang op de rechteroever of de kant van de Meulestedekaai gebouwd. Het verbreden van de brug vergt vernieuwde toegangswegen en dus aanpassingen van de wegen in de ruimte omgeving van de brug.

Het vernieuwen van de brug zal vijf jaar duren en kost 30 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
20:07

KATE BUSH

Running Up That Hill (Craig Knight Remix)
20:04

NIEUWS
20:01

JONAS BROTHERS, KAROL G

X
19:58

MARISA TURNER

People To People
Bekijk meer platen