Meulestedebrug opnieuw open

Johan Van Bever
26 februari 2023 - 23:36
Meulestedebrug opnieuw open

Afgelopen donderdagavond werd de Meulestedebrug aangevaren door een schip. De brug liep hierbij ernstige beschadiging op aan een van beide hoofdliggers en werd uit veiligheidsoverwegingen onmiddellijk afgesloten voor alle verkeer. Onze technische diensten en de onderhoudsaannemer Ghent Dredging hebben afgelopen weekend met verschillende ploegen de klok rond gewerkt om het beschadigde deel van de brug te herstellen.

Vrijdag werd de brug uitgebreid geïnspecteerd door een team van experten om in kaart te brengen wat de schade was. Daarna zijn de herstellingswerken onmiddellijk aangevat. Zaterdag zijn in ons atelier in Mol de nieuwe stalen elementen in elkaar gezet en ter plaatse gebracht. Het verwrongen deel van de hoofdligger werd weggebrand en vervangen door het nieuwe deel. Aansluitend hebben meerdere lasploegen ononderbroken gewerkt tot de brug terug in dienst kon gesteld worden. Hierdoor is vanaf deze avond zondag 26 februari de Meulestedebrug terug toegankelijk voor alle verkeer.

Dankzij de inzet van iedereen is de brug sneller dan verwacht terug operationeel. Tevens dank voor de goede samenwerking met de politiediensten en de mobiliteitsdienst van de stad Gent.

Laatst gespeeld op Accent

22:59
cover of Mixed by DJ Steven-D with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Steven-D

AirPlay Guest Mix
21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.