Microfibres Laarne: Aanvraag tot brownfield

Johan Van Bever
1 mei 2020 - 11:32
Microfibres Laarne: Aanvraag tot brownfield

Voor de ontwikkeling van de Microfibres-site in Laarne wordt zowel door de ontwikkelaar als door de gemeente een aanvraag ingediend bij het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innovatie om het project te erkennen als brownfield.

Na het faillissement van Microfibres stond het domein jarenlang leeg. De site is 7 hectare groot. Onlangs werd het verkocht aan die projectontwikkelaar Acasa. Brownfields zijn verlaten of onderbenutte terreinen die moeizaam tot herontwikkeling komen omwille van diverse factoren zoals complexiteit, hoge ontwikkelingskosten en onzekerheden. De Vlaamse Regering stimuleert en faciliteert de herontwikkeling van deze brownfields door het afsluiten van convenanten met projectontwikkelaars en investeerders. In het kader van een brownfieldconvenant kunnen ook afspraken gemaakt worden omtrent de bodemsanering en de afstemming ervan op de herontwikkeling van de site.

De realisatie zal een grote impact hebben omdat het 7 hectare groot projectgebied aansluit bij de dorpskern van Laarne. Inhoudelijk is nog niets vastgelegd. Pas na goedkeuring van het convenant door de Vlaamse regering kan de ontwerpfase starten. Nu is de ganse site ingekleurd als bedrijvenzone. Dat moet veranderen naar gedeeltelijk bedrijvenzone en een deel woonzone met gemeenschapsversterkende groene ruimtes. Ook de Maanbeek, die nu ondergronds loopt, moet terug open gemaakt worden.

Laatst gespeeld op Accent

00:45
cover of DAVID GUETTA VS. BENNY BENASSI with Satisfaction (Hardwell & Maddix Remix)

DAVID GUETTA VS. BENNY BENASSI

Satisfaction (Hardwell & Maddix Remix)
00:42
cover of MICHAEL GRAY with The Weekend

MICHAEL GRAY

The Weekend
00:39
cover of ARMIN VAN BUUREN FT. PHILIP STRAND with Roll The Dice

ARMIN VAN BUUREN FT. PHILIP STRAND

Roll The Dice
00:31
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.