Milieustakingsvordering tegen vliegenplaag in Laarne

21 mei 2022 - 12:41 | auteur: Johan Van Bever

Lokaal bestuur Laarne leidt een milieustakingvordering in tegen de vliegenplaag die Laarne treft.
De hinder door vliegen is volgens de gemeente terug te brengen naar naar de site van een bedrijf op het bedrijventerrein Veldmeers. Deze hinder wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid gemengd afval.


Sinds midden maart van dit jaar zoekt de gemeente zeer actief naar oplossingen om dit afval te kunnen laten afvoeren. Daarvoor werd aangeklopt bij verschillende instanties, zoals OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij), de provincie (die de milieuvergunningen van het bedrijf heeft verleend) en het Departement Omgeving (de overheid bevoegd voor handhaving). Ook gesprekken met de huidige bestuurders leverden niets op.


Op verzoek van de gemeente startte de provincie Oost-Vlaanderen de procedure op tot schorsing van de bestaande milieuvergunningen van het bedrijf. Dit dossier ligt momenteel ter behandeling bij Minister van omgeving Zuhal Demir. In afwachting stelde de gemeente een milieustakingsvordering in, niet alleen tegen de vennootschappen, maar ook tegen de fysieke personen die er achter schuilen om een einde te stellen aan de opslag van de partijen afvalstoffen op het terrein.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KELIS

Milkshake
11:04

MOTI

No Scrubs
11:01

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
10:58

SIGMA, LABRINTH

Higher
10:55

PITBULL

Back In Time
Bekijk meer platen