Luister Live

Minister bezoekt drugbehandelingskamer

8 juni 2021 - 14:22

Dinsdag bracht minister van Justitie Vincent Van Quickenborne een bezoek aan de drugbehandelingskamer (DBK) in Gent. Het doel van dit bezoek was om de werking van de DBK te bekijken.

De drugbehandelingskamer is een gespecialiseerde kamer binnen de rechtbank van eerste aanleg die toelaat om beklaagden onder toezicht aan hun drugprobleem te laten werken. De duurtijd van de gesuperviseerde drugbehandeling varieert van zes tot twaalf maanden afhankelijk van de inzet en vooruitgang van de beklaagde. Als het behandelingstraject succesvol verloopt, zal daar bij het eindvonnis rekening mee worden gehouden. Als het traject niet wordt gevolgd, zal er onmiddellijk worden overgegaan tot het eindvonnis.

In Gent bestaat de DBK sinds 2008. Intussen zijn er ook reeds een aantal andere rechtbanken die met een opvolgkamer werken. Minister Van Quickenborne wil dit systeem van opvolgingskamers graag ontplooien over het hele land. Het doel is dat verslaafden via deze hulpverlening van hun verslaving afraken en dat op die manier recidive voorkomen wordt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Fleetwood Mac

As Long As You Follow
17:57

Tasmin Archer

Sleeping Satelite
17:54

Alvaro Soler

Magia
17:51

Maxine Nightingale

Right back where we started from
17:45

Stevie Wonder

Master Blaster (Jammin')