Mobiel buurthuis naar Ankerwijk in Oosterzele

Johan Van Bever
16 mei 2021 - 12:44
Mobiel buurthuis naar Ankerwijk in Oosterzele

Het mobiel buurthuis komt mogelijk naar de Ankerwijk in Oosterzele. 

Het mobiel buurthuis is een project waarop de gemeente intekende, gesubsidieerd door Europa. Het mobiel buurthuis moet een draaischijf zijn voor ontmoeting, educatie, amusement en ontspanning worden en waar mensen terecht kunnen voor informatie en ondersteuning.

De Vlaamse Ardennen telt veel kleine plattelandsgemeenten en enkele steden die zelf ook bestaan uit verschillende kleine woonkernen. Door professionalisering zijn een aantal lokale diensten gecentraliseerd in de stedelijke kernen. Deze diensten zijn niet voor iedereen even bereikbaar. Het mobiel buurthuis gaat rond in de deelgemeenten en staat op vaste tijdstippen op centrale plaatsen die zeer toegankelijk zijn voor een brede groep mensen. 

Er werden drie buurten geselecteerd waaronder de Ankerwijk, in Oosterzele. Schepen van Sociale Zaken Els De Turck: ”We werden geselecteerd omdat de wijk kwetsbaar is, omdat Anker van Oosterzele gescheiden wordt door de N42, omdat er geen handelszaken zijn en er is weinig openbaar vervoer. Toch zijn er de laatste jaren veel jonge gezinnen komen wonen. Bovendien beschikt de wijk over een kerk, die niet meer als kerk fungeert, maar eventueel een nieuwe bestemming kan krijgen. Om al die redenen werd Oosterzele geselecteerd”.

Laatst gespeeld op Accent

03:15
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM X INNA with Queen of My Castle

KRIS KROSS AMSTERDAM X INNA

Queen of My Castle
03:12
cover of MILOW with ASAP

MILOW

ASAP
03:08
cover of HOZIER with Too Sweet

HOZIER

Too Sweet
03:04
cover of RIHANNA with We Ride

RIHANNA

We Ride
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.