Mobiel buurthuis naar Ankerwijk in Oosterzele

16 mei 2021 - 12:44 | auteur: Johan Van Bever

Het mobiel buurthuis komt mogelijk naar de Ankerwijk in Oosterzele. 

Het mobiel buurthuis is een project waarop de gemeente intekende, gesubsidieerd door Europa. Het mobiel buurthuis moet een draaischijf zijn voor ontmoeting, educatie, amusement en ontspanning worden en waar mensen terecht kunnen voor informatie en ondersteuning.

De Vlaamse Ardennen telt veel kleine plattelandsgemeenten en enkele steden die zelf ook bestaan uit verschillende kleine woonkernen. Door professionalisering zijn een aantal lokale diensten gecentraliseerd in de stedelijke kernen. Deze diensten zijn niet voor iedereen even bereikbaar. Het mobiel buurthuis gaat rond in de deelgemeenten en staat op vaste tijdstippen op centrale plaatsen die zeer toegankelijk zijn voor een brede groep mensen. 

Er werden drie buurten geselecteerd waaronder de Ankerwijk, in Oosterzele. Schepen van Sociale Zaken Els De Turck: ”We werden geselecteerd omdat de wijk kwetsbaar is, omdat Anker van Oosterzele gescheiden wordt door de N42, omdat er geen handelszaken zijn en er is weinig openbaar vervoer. Toch zijn er de laatste jaren veel jonge gezinnen komen wonen. Bovendien beschikt de wijk over een kerk, die niet meer als kerk fungeert, maar eventueel een nieuwe bestemming kan krijgen. Om al die redenen werd Oosterzele geselecteerd”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MICHAEL JACKSON

Give In To Me
09:43

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
09:39

ULTIMATE KAOS

Casanova
09:35

ACRAZE, CHERISH

Do It To It
09:32

SAM RYDER

Space Man
Bekijk meer platen