Modernisering hoogspanningsstation Kwatrecht

Johan Van Bever
23 maart 2023 - 22:06
Modernisering hoogspanningsstation Kwatrecht

Begin volgend jaar start Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, met werken aan het hoogspanningsstation in Kwatrecht/Melle. De werken zijn bedoeld om het station te moderniseren en uit te breiden. Ook zal de oude transformator, het kloppend hart van het hoogspanningsstation, vervangen worden door een nieuw exemplaar dat minder geluid maakt.

Het hoogspanningsstation Kwatrecht aan de Oude Heirbaan in Melle werd gebouwd in de jaren 80. Al die jaren garandeerde het tienduizenden gezinnen en bedrijven in de buurt van Wetteren van energie. Maar het hoogspanningsstation is verouderd. Daarom werkt Elia vanaf begin volgend jaar aan de vernieuwing van het hoogspanningsstation. De werken zullen twee jaar duren. Dankzij de robuustheid van het net blijft de bevoorradingszekerheid tijdens de werken in de regio gegarandeerd.

De modernisering en uitbreiding van het hoogspanningsstation zijn belangrijke stappen om de energiebevoorrading te blijven verzekeren. Door de energietransitie stijgt de nood aan elektriciteit, niet alleen door meer hernieuwbare energiebronnen, maar ook door een stijgende vraag door bijvoorbeeld de opkomst van de elektrische wagens. Om aan die noden te kunnen blijven voldoen moderniseert Elia het hoogspanningsstation. De werken zullen in het begin van 2024 starten en zullen twee jaar duren.

Laatst gespeeld op Accent

02:50
cover of REGI & ARNO with Simple Life

REGI & ARNO

Simple Life
02:47
cover of TROBI & RONNIE FLEX with Love Song

TROBI & RONNIE FLEX

Love Song
02:44
cover of Michael Marcagi with Scared To Start

Michael Marcagi

Scared To Start
02:41
cover of KESHA with Tik Tok

KESHA

Tik Tok
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.