Mondmaskerplicht in politiezone Rhode en Schelde

30 juli 2020 - 9:56 | auteur: Johan Van Bever

In de politiezone Oosterzele, Melle, Merelbeke en Destelbergen moet men (bijna) overal een mondmasker dragen, vanaf donderdag 30 juli. Alle evenementen, kermissen en wielerwedstrijden worden tot 30 september verboden. Deze laatste maatregel moet in Destelbergen wel nog besproken worden.

De mondmaskerplicht geldt op alle publiek toegankelijke plaatsen in de gemeente, voor iedereen vanaf 12 jaar. Dat betekent dus overal. maar er wordt een uitzondering gemaakt voor wie gaat wandelen in de natuur, in het bos of in het park of in andere open ruimtegebieden waar op hetzelfde moment weinig bezoekers aanwezig zijn. De term open ruimte-gebied is nogal voor interpretatie vatbaar.

Het mondmasker moet niet gedragen worden tijdens het eten of drinken, tijdens verplaatsingen met een voertuig, bij werkzaamheden met zware fysieke inspanningen en tijdens het beoefenen van een sportactiviteit met fysieke inspanning. Bij dat laatste hoort wandelen niet thuis.

Deze regels zijn van toepassing op het volledige grondgebied van de politiezone ‘Regio Rhode en Schelde’. dat zijn Melle, Merelbeke, Destelbergen en Oosterzele.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bastille

Pompei
05:19

Kid Cudi Day 'n' nite (old b club)
05:15

Elton John

Club At The End Of The Street
05:11

Twenty One Pilots

The outside
05:07

Haddaway

What is love
Bekijk meer platen