Mondmaskerplicht in politiezone Rhode en Schelde

Johan Van Bever
30 juli 2020 - 9:56
Mondmaskerplicht in politiezone Rhode en Schelde

In de politiezone Oosterzele, Melle, Merelbeke en Destelbergen moet men (bijna) overal een mondmasker dragen, vanaf donderdag 30 juli. Alle evenementen, kermissen en wielerwedstrijden worden tot 30 september verboden. Deze laatste maatregel moet in Destelbergen wel nog besproken worden.

De mondmaskerplicht geldt op alle publiek toegankelijke plaatsen in de gemeente, voor iedereen vanaf 12 jaar. Dat betekent dus overal. maar er wordt een uitzondering gemaakt voor wie gaat wandelen in de natuur, in het bos of in het park of in andere open ruimtegebieden waar op hetzelfde moment weinig bezoekers aanwezig zijn. De term open ruimte-gebied is nogal voor interpretatie vatbaar.

Het mondmasker moet niet gedragen worden tijdens het eten of drinken, tijdens verplaatsingen met een voertuig, bij werkzaamheden met zware fysieke inspanningen en tijdens het beoefenen van een sportactiviteit met fysieke inspanning. Bij dat laatste hoort wandelen niet thuis.

Deze regels zijn van toepassing op het volledige grondgebied van de politiezone ‘Regio Rhode en Schelde’. dat zijn Melle, Merelbeke, Destelbergen en Oosterzele.

Laatst gespeeld op Accent

17:38
cover of ALANIS MORISSETTE with Hands Clean

ALANIS MORISSETTE

Hands Clean
17:33
cover of TINA COUSINS with Killin

TINA COUSINS

Killin' Time
17:30
cover of BILLIE EILISH with What Was I Made For?

BILLIE EILISH

What Was I Made For?
17:26
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.