Mondmaskerplicht op begraafplaatsen

Johan Van Bever
20 oktober 2020 - 18:23
Mondmaskerplicht op begraafplaatsen

Op alle openbare begraafplaatsen in Oost-Vlaanderen zal het tijdens de komende allerheiligenperiode verplicht zijn een mondmasker te dragen. Dat heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter beslist. Dit geldt voor iedereen boven de 12 jaar. Deze verplichting is van kracht van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november 2020 en geldt zowel op de openbare begraafplaatsen als op de parkings ervan.

Daarnaast komt er ook een mondmaskerverplichting in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen, inclusief de recyclageparken. De gouverneur verplicht alle Oost-Vlamingen om steeds en overal een mondmasker bij zich te hebben. Op deze manier wil ze duidelijke en coherente maatregelen in alle gemeenten en steden van Oost-Vlaanderen, die bovendien zorgen voor een betere handhaving, nu de corona-epidemie opnieuw door Oost-Vlaanderen raast.

Vanaf de week voor tot de week na 1 november heerst er een grote drukte op de openbare begraafplaatsen, waarbij mensen van verschillende generaties en afkomstig uit verschillende steden en gemeenten begraafplaatsen bezoeken en waarbij het houden van 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

Laatst gespeeld op Accent

00:30
cover of EMMA HEWITT & ORJAN NILSEN with Warrior

EMMA HEWITT & ORJAN NILSEN

Warrior
00:27
cover of JÖRG MROWIETZ with Do Without

JÖRG MROWIETZ

Do Without
00:24
cover of LIL WAYNE with A Milli

LIL WAYNE

A Milli
00:22
cover of MARTIN GARRIX with Animals

MARTIN GARRIX

Animals
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.