Mondmaskerplicht op Blaarmeersen, kermissen afgelast

Johan Van Bever
30 juli 2020 - 9:52
Mondmaskerplicht op Blaarmeersen, kermissen afgelast

In Gent mogen evenementen in openlucht waarbij het aantal bezoekers niet kan worden beperkt tot 200 personen en/of waarbij de afstandsregels niet kunnen worden gegarandeerd, niet doorgaan. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 31 augustus. Het gaat om straatfeesten, buurtfeesten, occasionele rommelmarkten, kermissen en foren zoals de kermis aan Merelbeke station, de Oogstkermis in Oostakker en de Kermis op Ledeberg. Evenementen waarbij de voorwaarden wel kunnen worden gegarandeerd en die een vergunning krijgen, kunnen wel doorgaan.

Vanaf donderdag 30 juli 2020 is overal binnen het sport- en recreatiedomein De Blaarmeersen het dragen van een mondmasker verplicht tijdens verplaatsingen op het domein. Wie dus wandelt, loopt of fietst, moet een mondmasker dragen, behalve wie zich naar het water begeeft om te zwemmen. Wie zit of ligt op de ligweide, strandzone of bij de Krekenplas moet geen mondmasker dragen, maar moet wel de richtlijnen respecteren betreffende de bubbels en de anderhalve meter afstand. Voortaan moet je ook op het nieuwe skatepark altijd een mondmasker dragen. Het bezoekersaantal wordt bovendien gelimiteerd van 200 naar 150 bezoekers en voor de kiddiezone van 50 naar 40.

De Stad Gent kiest er doelbewust voor om niet op het hele grondgebied van Gent het dragen van een mondmasker te verplichten. Voorlopig zijn mondmaskers enkel verplicht in het winkelwandelgebied, enkele drukkere schakelstraten (Wondelgemstraat, Bevrijdingslaan, Dampoortstraat en de Dendermondsesteenweg van Dampoort tot Heernisplein), en nu ook de leefstraten.

Laatst gespeeld op Accent

15:29
cover of OTTAWAN with Hands Up

OTTAWAN

Hands Up
15:25
cover of MEAU with Altijd op je wacht

MEAU

Altijd op je wacht
15:21
cover of WHITNEY HOUSTON with All The Man That I Need

WHITNEY HOUSTON

All The Man That I Need
15:16
cover of RASMUS with In The Shadows

RASMUS

In The Shadows
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.