“N42 moet veilige weg worden”

6 mei 2021 - 15:48 | auteur: Johan Van Bever

De Vlaamse regering wil nog deze bestuursperiode starten met de heraanleg van de N42 tussen Oombergen en Wetteren, zodra alle procedures doorlopen zijn.

De heraanleg van de N42 kadert in een groter verhaal waarbij de aansluitingen met het op- en afrittencomplex aan de E40, spitsstroken langsheen de E40 tussen Wetteren en Merelbeke, de zone tussen de E40 en de N9 en het kruispunt van de N9 met de N42 ook moeten aangepakt worden. De Vlaamse Overheid zet ook in op deze projecten. De studie voor de spitstroken en de aansluitingen met het op- en afrittencomplex werd reeds dit jaar gestart. De studie voor de herinrichting van de zone E40 – N9 wordt dit najaar gestart.

Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) wil N42 ombouwen tot een vlotte en veilige verbindingsweg en dat met zo weinig mogelijk impact op landschap en omgeving en met aandacht voor fietsers en duurzame mobiliteit. Er komt meer dan 8 kilometer nieuwe fietspaden die parallel met de Wettersesteenweg zullen lopen. De wijk Anker zal vlot bereikbaar worden via de fietsbrug over de N42 ter hoogte van Gijzenzele.

De huidige carpoolparking aan de Krëfelsite in Wetteren wordt vervangen door een nieuwe parking aan de Gijzenzelestraat in Gijzenzele.De nieuwe Wettersesteenweg wordt een bredere weg. In plaats van één rijstrook in elke rijrichting komen er twee rijstroken per rijrichting.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
10:54

Shawn Mendes

When you're gone
10:49

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
Bekijk meer platen