“N42 moet veilige weg worden”

Gepost door Johan Van Bever op 6 mei 2021 - 15:48

De Vlaamse regering wil nog deze bestuursperiode starten met de heraanleg van de N42 tussen Oombergen en Wetteren, zodra alle procedures doorlopen zijn.

De heraanleg van de N42 kadert in een groter verhaal waarbij de aansluitingen met het op- en afrittencomplex aan de E40, spitsstroken langsheen de E40 tussen Wetteren en Merelbeke, de zone tussen de E40 en de N9 en het kruispunt van de N9 met de N42 ook moeten aangepakt worden. De Vlaamse Overheid zet ook in op deze projecten. De studie voor de spitstroken en de aansluitingen met het op- en afrittencomplex werd reeds dit jaar gestart. De studie voor de herinrichting van de zone E40 – N9 wordt dit najaar gestart.

Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) wil N42 ombouwen tot een vlotte en veilige verbindingsweg en dat met zo weinig mogelijk impact op landschap en omgeving en met aandacht voor fietsers en duurzame mobiliteit. Er komt meer dan 8 kilometer nieuwe fietspaden die parallel met de Wettersesteenweg zullen lopen. De wijk Anker zal vlot bereikbaar worden via de fietsbrug over de N42 ter hoogte van Gijzenzele.

De huidige carpoolparking aan de Krëfelsite in Wetteren wordt vervangen door een nieuwe parking aan de Gijzenzelestraat in Gijzenzele.De nieuwe Wettersesteenweg wordt een bredere weg. In plaats van één rijstrook in elke rijrichting komen er twee rijstroken per rijrichting.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

COLDPLAY

Every Teardrop Is A Waterfall
06:41

LUM!X

Forget You (with Gabry Ponte)
06:37

SHAKIRA, ALEJANDRO SANZ

La Tortura
06:33

BRITNEY SPEARS

Till The World Ends
06:31

AVA MAX

Weapons
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.