“N42 moet veilige weg worden”

Johan Van Bever
6 mei 2021 - 15:48
“N42 moet veilige weg worden”

De Vlaamse regering wil nog deze bestuursperiode starten met de heraanleg van de N42 tussen Oombergen en Wetteren, zodra alle procedures doorlopen zijn.

De heraanleg van de N42 kadert in een groter verhaal waarbij de aansluitingen met het op- en afrittencomplex aan de E40, spitsstroken langsheen de E40 tussen Wetteren en Merelbeke, de zone tussen de E40 en de N9 en het kruispunt van de N9 met de N42 ook moeten aangepakt worden. De Vlaamse Overheid zet ook in op deze projecten. De studie voor de spitstroken en de aansluitingen met het op- en afrittencomplex werd reeds dit jaar gestart. De studie voor de herinrichting van de zone E40 – N9 wordt dit najaar gestart.

Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) wil N42 ombouwen tot een vlotte en veilige verbindingsweg en dat met zo weinig mogelijk impact op landschap en omgeving en met aandacht voor fietsers en duurzame mobiliteit. Er komt meer dan 8 kilometer nieuwe fietspaden die parallel met de Wettersesteenweg zullen lopen. De wijk Anker zal vlot bereikbaar worden via de fietsbrug over de N42 ter hoogte van Gijzenzele.

De huidige carpoolparking aan de Krëfelsite in Wetteren wordt vervangen door een nieuwe parking aan de Gijzenzelestraat in Gijzenzele.De nieuwe Wettersesteenweg wordt een bredere weg. In plaats van één rijstrook in elke rijrichting komen er twee rijstroken per rijrichting.

Laatst gespeeld op Accent

13:04
cover of SIA & KYLIE MINOGUE with Dance Alone

SIA & KYLIE MINOGUE

Dance Alone
13:01
cover of LEKI with Breakin

LEKI

Breakin' Out
12:57
cover of ONE DIRECTION with Story Of My Life

ONE DIRECTION

Story Of My Life
12:52
cover of STEREO MC

STEREO MC'S

Step It Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.