1A: Play Off 1
Racing Genk – KAA Gent 1-1

Speeldag 8

Enkele veranderingen in het elftal van Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe voerde vier wissels door, in vergelijking met de wedstrijd tegen RCS Charleroi. Zo kwamen Kalinic, Dejaegere, Tjakvetadze en Kubo terug in de basis. Dit leidde niet meteen tot verandering in het spel van KAA Gent. Het was Trossard die de eerste kans van de wedstrijd in handen nam. De speler die de laatste weken op een hoog niveau speelt, maakte met een schijnbeweging ruimte voor een schot. Zijn poging werd ter nauwe nood afgeblokt.

Na enkele kleine pogingen van Racing Genk was het KAA Gent die uit het niets op voorsprong kwam. De thuisploeg ging in de fout waardoor Tsjakvetadze hiervan kon profiteren en de bal naar de vrijstaande Kubo speelde. De Japanner twijfelde niet en schoof de bal naast Vukovic in doel.

Na een ongelukkig contact moest Tsjakvetadze de wedstrijd staken. De Georgiër die niet onaardig voetbalde werd na een half uur voetballen gewisseld voor Kalu.

Na een half uur voetballen gebeurde er niet veel meer in de wedstrijd. Genk probeerde wel maar geraakte niet door de goed georganiseerde defensie van KAA Gent. Zo gingen de Buffalo’s de rust in met een 0-1 voorsprong.

Een doelpunt en twee rode kaarten in de tweede helft

De eerste grote kans in de tweede helft kwam op naam van Jaremtsjoek. Na opnieuw balverlies kreeg de snelle aanvaller van KAA Gent heel veel ruimte. Hij twijfelde niet en haalde uit naar doel. Vukovic had dit duidelijk niet verwacht maar kon toch voorkomen dat de bezoekers op 0-2 kwamen.

Clement voerde, na tien minuten spelen in de tweede helft, twee wissels door. Samatta kwam in de plaats van Karelis en Wouters verving Ndongala. Deze tactische zet draaide meteen goed uit. Mata kreeg een klein beetje ruimte en twijfelde niet. Hij schoot richting het doel van Kalinic maar zag zijn poging tegen de paal gaan. Samatta stond op de juiste plaats en kon de rebound binnen prikken. Op het moment dat Racing Genk de 1-1 maakte stond KAA Gent met tien op het veld. Kalu moest voor een blessurebehandeling even van het veld gaan en was nog niet terug toen de thuisploeg kon scoren.

Kalinic houdt KAA Gent recht

De Kroatische keeper van de Buffalo’s toonde opnieuw zijn goede vorm. Hij hield Colley van een doelpunt door zijn kopbal over de lat te tikken en enkele minuten later kon hij de bal klemmen na een flipperkast-moment in de zestien.

Met nog een kleine tien minuten voetballen kreeg Rosted zijn tweede gele kaart. Mata ging alleen op Kalinic af en werd foutief gestopt door de Noorse verdediger van KAA Gent. Alsof dit nog niet genoeg was kreeg Dejaegere in de blessuretijd ook nog een tweede gele kaart. Zo eindigen de bezoekers met negen spelers en een gelijkspel.

Door de nederlaag van RCS Charleroi tegen Club Brugge en het gelijkspel van KAA Gent op het veld van Racing Genk, schuiven de Buffalo’s een plaatsje op in het klassement. Dit brengt hen op de vierde plaats en een daarbij horend Europa League ticket. Toch zal het nog spannend blijven tot de laatste speeldag van Play Off 1. Zondag ontvangt KAA Gent Anderlecht en op de slotspeeldag moeten de Buffalo’s op bezoek bij Club Brugge.