Natuurpunt pleit voor bomenplan in Wetteren

Gepost door Johan Van Bever op 18 mei 2022 - 14:50

Natuurpunt Scheldeland pleit voor een bomenplan in Wetteren. De vereniging doet dat na de heisa over de 33 eiken die gekapt moten worden voor de heraanleg van de Zuidlaan.

“Het spreekt voor zich dat we vanuit Natuurpunt Scheldeland pleiten voor het behoud van zoveel mogelijk (inheemse) bomen in onze gemeente,” reageert voorzitter Antoon Blondeel. “Daar tegenover staat dat we er ook een erezaak van maken om ons zover als mogelijk van partijpolitiek te houden. En dat geldt voor alle duidelijkheid tegenover alle partijen”.

Natuurpunt vindt het minstens zinvol om alle haalbare alternatieven een eerlijke kans te geven en de overweging te maken of deze bomen niet kunnen behouden blijven door een aangepast wegontwerp. “Het lijkt me niet meer dan logisch dat een ‘plantengemeente’ alles in het werk stelt om indien enigszins mogelijk de bomen te sparen. Een ‘bomenplan’ voor de gemeente zou kunnen helpen om in detail te kunnen gaan bekijken waar extra bomen kunnen aangeplant worden en welke bomen een duurzame bescherming dienen te genieten. Een dergelijke bomeninventaris zou dan ook best publiekelijk ter inzage gesteld worden”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ENIGMA

Sadeness
16:16

SNELLE, MAAN

Blijven Slapen
16:12

RAYE

The Thrill Is Gone.
16:09

MIKA

We Are Golden
16:04

MR. PRESIDENT

Coco Jamboo
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.