Luister Live

Negatief advies voor windturbines

29 maart 2021 - 23:17

De gemeente Wetteren geeft ongunstig advies over omgevingsvergunningsaanvraag van Engie Electrabel voor de bouw van 2 windturbines op het industrieterrein Stookte, namelijk op de terreinen van de Seveso-bedrijven Ajinomoto OmniChem en Recticel.

Tijdens het openbaar onderzoek ontving de gemeente 2.253 bezwaarschriften, waarvan 75 digitale en 2.178 per mail of brief, goed voor 63 verschillende argumenten tegen de komst van de windturbines.

Maandag boog het college van burgemeester en schepenen zich over het aanvraagdossier en behandelde de ontvangen bezwaarschriften. Omwille van onder meer de gedeeltelijk gegronde bezwaarschriften, de negatieve impact op het landschap van de Scheldevallei, de negatieve impact op natuur, de onduidelijkheid inzake de veiligheidsstudie en de strijdigheid met enkele beleidsmatige gewenste ontwikkelingen, heeft het college een ongunstig advies gegeven voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 2 windturbines in Stookte.

Het advies wordt nu doorgestuurd naar de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen, die ten laatste op 10 juni 2021 moet beslissen over de vergunningsaanvraag.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Enrique Iglesias

Me pase
10:34

Roxette

I wish i could fly
10:27

Beyonce

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:25

Aya Nakamura

Jolie nana
10:22

Bee Gees

I.O.I.O.