Negatief advies voor windturbines

Johan Van Bever
29 maart 2021 - 23:17
Negatief advies voor windturbines

De gemeente Wetteren geeft ongunstig advies over omgevingsvergunningsaanvraag van Engie Electrabel voor de bouw van 2 windturbines op het industrieterrein Stookte, namelijk op de terreinen van de Seveso-bedrijven Ajinomoto OmniChem en Recticel.

Tijdens het openbaar onderzoek ontving de gemeente 2.253 bezwaarschriften, waarvan 75 digitale en 2.178 per mail of brief, goed voor 63 verschillende argumenten tegen de komst van de windturbines.

Maandag boog het college van burgemeester en schepenen zich over het aanvraagdossier en behandelde de ontvangen bezwaarschriften. Omwille van onder meer de gedeeltelijk gegronde bezwaarschriften, de negatieve impact op het landschap van de Scheldevallei, de negatieve impact op natuur, de onduidelijkheid inzake de veiligheidsstudie en de strijdigheid met enkele beleidsmatige gewenste ontwikkelingen, heeft het college een ongunstig advies gegeven voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 2 windturbines in Stookte.

Het advies wordt nu doorgestuurd naar de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen, die ten laatste op 10 juni 2021 moet beslissen over de vergunningsaanvraag.

Laatst gespeeld op Accent

13:41
cover of BENSON BOONE with Beautiful Things

BENSON BOONE

Beautiful Things
13:37
cover of PARADISIO with Bandolero

PARADISIO

Bandolero
13:31
cover of PANIC! AT THE DISCO with High Hopes

PANIC! AT THE DISCO

High Hopes
13:28
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.