Negatief advies voor windturbines

Gepost door Johan Van Bever op 29 maart 2021 - 23:17

De gemeente Wetteren geeft ongunstig advies over omgevingsvergunningsaanvraag van Engie Electrabel voor de bouw van 2 windturbines op het industrieterrein Stookte, namelijk op de terreinen van de Seveso-bedrijven Ajinomoto OmniChem en Recticel.

Tijdens het openbaar onderzoek ontving de gemeente 2.253 bezwaarschriften, waarvan 75 digitale en 2.178 per mail of brief, goed voor 63 verschillende argumenten tegen de komst van de windturbines.

Maandag boog het college van burgemeester en schepenen zich over het aanvraagdossier en behandelde de ontvangen bezwaarschriften. Omwille van onder meer de gedeeltelijk gegronde bezwaarschriften, de negatieve impact op het landschap van de Scheldevallei, de negatieve impact op natuur, de onduidelijkheid inzake de veiligheidsstudie en de strijdigheid met enkele beleidsmatige gewenste ontwikkelingen, heeft het college een ongunstig advies gegeven voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 2 windturbines in Stookte.

Het advies wordt nu doorgestuurd naar de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen, die ten laatste op 10 juni 2021 moet beslissen over de vergunningsaanvraag.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

CLEYMANS & VAN GEEL

Tijgers
22:20

VANESSA PARADIS

Sunday Mondays
22:18

SNAVS

La Guitarra
22:15

OFENBACH & QUARTERHEAD, NORMA JEAN MARTINE

Head Shoulders Knees & Toes
22:11

REMA

Calm Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.