(Niet alle) containerparken terug open

Johan Van Bever
5 april 2020 - 15:14
(Niet alle) containerparken terug open

Volgens nieuwe richtlijnen mogen vanaf dinsdag 7 april de recyclageparken weer open gaan, onder strikte voorwaarden. Een overzicht.

De containerparken van IDM, onder meer in Lochristi, zullen echter gesloten blijven. De containerparken van IDM kunnen onmogelijk voldoen aan de voorwaarden die Vlaams minister Zuhal Demir heeft opgelegd. IDM wil nu vooral inzetten op de prioritaire dienstverlening aan huis, dat is de ophaling van het huisvuil. De parkwachters van het recyclageparken werden hiervoor ingeschakeld. Daarnaast wordt de ophaling van grofvuil aan huis en na afspraak opnieuw opgestart. De heropening van de recyclageparken is nog niet voor meteen. er wordt wel onderzocht hoe dat kan gebeuren met in acht name van de sociale afstandsregel. Een stormloop moet ten alle prijze voorkomen worden.

Het recyclagepark van De Pinte opent opnieuw vanaf dinsdag 7 april 2020, volgens de gebruikelijke openingsuren. Om alles gecontroleerd te laten verlopen, dient er wel op voorhand gereserveerd te worden. Tijdens de eerste dagen wordt er enkel groenafval ingezameld, gezien dit de meest dringende fractie is voor de inwoners en gezien het composteringsproces. Er gelden heel specifieke veiligheidsmaatregelen, zowel voor de bezoekers als voor de parkwachters. Deze zijn terug te vinden op de website van de gemeente. Ook de politie houdt een oogje in het zeil.

Ook het recyclagepark Hollebeek in Merelbeke gaat weer open. Daar kan men enkel terecht voor tuinafval en snoeihout.

De recyclageparken van Verko in de streek van Wetteren en Dendermonde gaan weer open. Inwoners kunnen er voorlopig enkel terecht met dringend afval en na het maken van een online afspraak. Zo wil men een massale toestroom vermijden en er voor zorgen dat het bewaren van de sociale afstandsregel mogelijk blijft.

In Evergem wordt gevraagd om enkel naar het recyclagepark te komen als het echt nodig is. Asbest en batterijen mogen niet aangevoerd worden en er gelden strenge maatregelen in het park.

 

Laatst gespeeld op Accent

18:02
cover of SCOOTER with How Much Is The Fish?

SCOOTER

How Much Is The Fish?
17:58
cover of STAKKA BO with Here We Go

STAKKA BO

Here We Go
17:55
cover of BELLE STARS with Sign Of The Times

BELLE STARS

Sign Of The Times
17:53
cover of BERRE with Kissing Strangers

BERRE

Kissing Strangers
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.