Nieuw bos in Herdershoek

Johan Van Bever
8 november 2023 - 9:13
Nieuw bos in Herdershoek


Lokaal Bestuur Wetteren geeft toelating aan de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) om een bos aan te planten op de landbouwgronden in het Wachtbekken Herdershoek. Deze winter worden de bomen al aangeplant.

De bebossingen langs de westelijke zijde liggen op de rand van het wachtbekken. Het gaat over soortenrijk grasland met bomenrijen van populieren en knotwilgen die biologisch waardevol zijn. De grote waarden liggen echter in de meer natte centrale gedeelten van die graslanden, de iets hogere gelegen zones zijn minder soortenrijk. Het te bebossen perceel aan de watermolen (Molenbeekweg) is een soortenarm cultuurgrasland.

De VMM lanceerde al hun aanbesteding voor de aanplant, zodat zij deze winter nog aan de slag kunnen gaan met de nieuwe bebossing. De gekozen boom- en struiksoorten zijn inheems en gedijen goed in een nat gebied. Binnenkort vind je hier dus onder meer hazelaar, zwarte els, rode kornoelje, sleedoorn, meidoorn, vogelkers en nog een tiental andere soorten die samen een geschikt biodivers bos zullen vormen.

Vanuit het kabinet van de Vlaams Minister van Leefmilieu Zuhal Demir klinkt de vraag naar meer bos. Vlaamse administraties worden gevraagd om aanplantingen te doen op restgronden in hun eigendom waar bebossing niet in strijd is met andere functies van het perceel. In dit geval gaat het over het delen van grasland binnen een gecontroleerd overstromingsgebied.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.