Nieuw corona-actieplan

Johan Van Bever
18 maart 2021 - 10:48
Nieuw corona-actieplan

Alle politieke fracties uit de gemeenteraad hebben een nieuw corona-actieplan opgemaakt. Enkel Vlaams Belang schaart zich niet achter de tekst.

Vorig jaar werd ook al eens zo’n actieplan gemaakt maar omdat de corona-pandemie blijft duren was een actualisatie en een voortzetting noodzakelijk.  Net zoals vorige zomer komen er ook dit jaar ‘Zomerbubbels”’of gelijkaardige ‘Buurtbubbels’ met als doel om mensen op een coronaveilige manier bij mekaar te brengen en een coronaproof vrijetijdsaanbod te kunnen doen.

De vorig jaar geplande cadeaubonnen zullen pas na 24 april worden bedeeld, zodat ook de horeca er gebruik kan van maken. Er wordt 50.000 euro uitgetrokken voor steun aan zwaar getroffen handelszaken. Er wordt nu overlegd met de handelaars op welke manier die zullen verdeeld worden. Parkeren in de ondergrondse parking onder Rode heuvel wordt weer gratis vanaf 1 juli tot het einde van Wetteren kermis in september.

Vlaams Belang kan zich vinden in het merendeel van de acties maar gaat niet akkoord met twee onderdelen. Vlaams Belang wil niet dat tijdens de zomermaanden de markt ook tijdens gewone weekdagen geknipt wordt en wil de bedrijfsbelasting automatisch schrappen, wat niet in het akkoord staat.

Volgens het bestuur wordt een ‘zachte knip’ nog verder besproken met de handelaars.

Laatst gespeeld op Accent

07:04
cover of BAZART, S10 with Onderweg

BAZART, S10

Onderweg
06:59
cover of RACHEL CHINOURIRI with Never Need Me

RACHEL CHINOURIRI

Never Need Me
06:55
cover of KATY PERRY with Walking On Air

KATY PERRY

Walking On Air
06:50
cover of ZUCCHERO, PAUL YOUNG with Senza Una Donna (Without A Woman)

ZUCCHERO, PAUL YOUNG

Senza Una Donna (Without A Woman)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.