Nieuw corona-actieplan

18 maart 2021 - 10:48 | auteur: Johan Van Bever

Alle politieke fracties uit de gemeenteraad hebben een nieuw corona-actieplan opgemaakt. Enkel Vlaams Belang schaart zich niet achter de tekst.

Vorig jaar werd ook al eens zo’n actieplan gemaakt maar omdat de corona-pandemie blijft duren was een actualisatie en een voortzetting noodzakelijk.  Net zoals vorige zomer komen er ook dit jaar ‘Zomerbubbels”’of gelijkaardige ‘Buurtbubbels’ met als doel om mensen op een coronaveilige manier bij mekaar te brengen en een coronaproof vrijetijdsaanbod te kunnen doen.

De vorig jaar geplande cadeaubonnen zullen pas na 24 april worden bedeeld, zodat ook de horeca er gebruik kan van maken. Er wordt 50.000 euro uitgetrokken voor steun aan zwaar getroffen handelszaken. Er wordt nu overlegd met de handelaars op welke manier die zullen verdeeld worden. Parkeren in de ondergrondse parking onder Rode heuvel wordt weer gratis vanaf 1 juli tot het einde van Wetteren kermis in september.

Vlaams Belang kan zich vinden in het merendeel van de acties maar gaat niet akkoord met twee onderdelen. Vlaams Belang wil niet dat tijdens de zomermaanden de markt ook tijdens gewone weekdagen geknipt wordt en wil de bedrijfsbelasting automatisch schrappen, wat niet in het akkoord staat.

Volgens het bestuur wordt een ‘zachte knip’ nog verder besproken met de handelaars.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MOTI

No Scrubs
18:58

BLACK EYED PEAS

Don't Phunk With My Heart
18:54

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
18:49

MADONNA

Beautiful Stranger
18:45

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
Bekijk meer platen