Nieuw laboratorium voor ontwikkeling corona-vaccins

Johan Van Bever
7 april 2021 - 18:42
Nieuw laboratorium voor ontwikkeling corona-vaccins

Modulair bouwer Jan Snel is in de Heidestraat in Merelbeke begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. Een bouwvergunning was niet nodig.

Binnen zes weken tijd wordt de nieuwe locatie, bestaande uit twee bouwlagen, opgeleverd. De COVID-19-pandemie heeft de noodzaak voor betrouwbare en beschermende vaccins sterk doen toenemen. Daarom kiest Ziphius Vaccines, gevestigd in Oostkamp, voor een tweede locatie in Merelbeke in samenwerking met de Universiteit Gent. Vanuit deze locatie zullen zij COVID-19-vaccins verder ontwikkelen, evenals vaccins tegen nieuwe virussen en mogelijke mutaties van COVID-19.

Om de nieuwe kantoor- en laboratoriumruimte te realiseren, maakt het biotechbedrijf gebruik van de uitzondering op de omgevingsvergunningsplicht. Deze is door de federale overheid in het leven geroepen vanwege ‘een algemeen belang voor de mensheid. Hierdoor wordt het mogelijk om in een korter tijdsbestek een nieuwe onderzoekslocatie op te richten. Met behulp van de geĂŻndustrialiseerde bouwmethode van Jan Snel, waarbij de modulaire units vooraf in de fabriek worden geproduceerd, wordt het project binnen zes weken opgeleverd.

Laatst gespeeld op Accent

00:15
cover of FIOCCO with Afflito

FIOCCO

Afflito
00:12
cover of GENESI with Everything You Have Done (Meduza Edit)

GENESI

Everything You Have Done (Meduza Edit)
00:06
cover of THE MACKENZIE FT. JESSY with I Am Free

THE MACKENZIE FT. JESSY

I Am Free
00:02
cover of AQUALODS with Witches

AQUALODS

Witches
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.