Nieuw laboratorium voor ontwikkeling corona-vaccins

7 april 2021 - 18:42 | auteur: Johan Van Bever

Modulair bouwer Jan Snel is in de Heidestraat in Merelbeke begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. Een bouwvergunning was niet nodig.

Binnen zes weken tijd wordt de nieuwe locatie, bestaande uit twee bouwlagen, opgeleverd. De COVID-19-pandemie heeft de noodzaak voor betrouwbare en beschermende vaccins sterk doen toenemen. Daarom kiest Ziphius Vaccines, gevestigd in Oostkamp, voor een tweede locatie in Merelbeke in samenwerking met de Universiteit Gent. Vanuit deze locatie zullen zij COVID-19-vaccins verder ontwikkelen, evenals vaccins tegen nieuwe virussen en mogelijke mutaties van COVID-19.

Om de nieuwe kantoor- en laboratoriumruimte te realiseren, maakt het biotechbedrijf gebruik van de uitzondering op de omgevingsvergunningsplicht. Deze is door de federale overheid in het leven geroepen vanwege ‘een algemeen belang voor de mensheid. Hierdoor wordt het mogelijk om in een korter tijdsbestek een nieuwe onderzoekslocatie op te richten. Met behulp van de ge├»ndustrialiseerde bouwmethode van Jan Snel, waarbij de modulaire units vooraf in de fabriek worden geproduceerd, wordt het project binnen zes weken opgeleverd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAKSIM

Zonder Mij
00:40

POST MALONE, DOJA CAT

I Like You (A Happier Song)
00:37

AYA NAKAMURA

Jolie Nana
00:34

ONEREPUBLIC

Sunshine
00:29

FRED AGAIN.. X THE BLESSED MADONNA

Marea (We've Lost Dancing)
Bekijk meer platen