Nieuw leersteuncentrum in Gent

Johan Van Bever
28 augustus 2023 - 23:23
Nieuw leersteuncentrum in Gent

Leerlingen met specifieke noden in het gewoon onderwijs kunnen vanaf 1 september ondersteuning krijgen via het nieuwe Stedelijk Leersteuncentrum Pilar, dat alle expertise bundelt. Het team bestaat uit onder meer leerkrachten, logopedisten en ergotherapeuten. Ook leerkrachten zelf kunnen via Pilar vormingen volgen.

In Vlaanderen worden vanaf september verschillende ‘leersteuncentra’ opgericht. Via die weg kunnen leerlingen uit het gewoon onderwijs met specifieke noden ondersteuning op maat krijgen. In Gent neemt onder andere het nieuwe Stedelijk Leersteuncentrum Pilar vanaf 1 september die rol op zich. Het team bestaat uit onder meer leerkrachten, logopedisten, ergotherapeuten, kinesisten en orthopedagogen. Zij worden ingeschakeld in functie van de noden en ondersteuningsvragen van de leerlingen en gaan ter plaatse in de scholen om hen te begeleiden.

Wanneer de school merkt dat een leerling specifieke noden heeft, kan er samen met de ouders en het CLB een traject worden opgestart. Het CLB maakt een verslag en kijkt welk type leersteun er nodig is. Vervolgens meldt de school de leerling aan bij Pilar en wordt samen met ouders, leerkrachten en CLB een traject op maat uitgewerkt. Ouders kunnen hun kind dus niet rechtstreeks aanmelden bij Pilar.

Laatst gespeeld op Accent

17:02
cover of ENRIQUE IGLESIAS with Tired Of Being Sorry

ENRIQUE IGLESIAS

Tired Of Being Sorry
16:58
cover of THE STARLINGS & OZARK HENRY with Under Your Spell

THE STARLINGS & OZARK HENRY

Under Your Spell
16:54
cover of GABRIELLE with Going Nowhere

GABRIELLE

Going Nowhere
16:51
cover of ZINNO with What

ZINNO

What's Your Name?
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.