Nieuw plan voor de kerktuin in Wetteren

Johan Van Bever
31 januari 2020 - 22:41
Nieuw plan voor de kerktuin in Wetteren

De realisatie van de kerktuin, tussen de kerk en de Marktdreef in Wetteren, nadert. Het leek er op dat de plannen stil lagen, maar nu blijkt dat er een ander plan werd gemaakt en dat dit vermoedelijk dit jaar nog aangelegd zal worden.

Het is intussen een jaar geleden dat het plan voor de kerktuin werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Net na de goedkeuring in de gemeenteraad kwam het nieuws dat de gemeente 250.000 euro subsidies zou krijgen om dit project uit te voeren. Die subsidies kaderen in de projectoproep ‘proeftuinen voor ontharding’ van de Departement Omgeving Vlaanderen. Het project in Wetteren zal in maart als een van de vijf voorbeeldrojecten gelanceerd worden.

Op vraag van het Departement werd het plan aangepast, met meer aandacht voor hergebruik van materialen en de infiltratie van het water van de omliggende straten en daken. De kostprijs van het volledige project wordt geraamd op 698.000 euro. Het aanbestedingsdossier is klaar en gaat op 18 februari naar de gemeenteraad. En dan is het wachten op de promotiecampagne van Vlaanderen. Die vindt in maart plaats. Vervolgens kan een aannemer gezocht worden zodat de werken eind dit jaar of begin volgend jaar van start kunnen gaan.

Laatst gespeeld op Accent

15:16
cover of DANZEL with Pump It Up

DANZEL

Pump It Up
15:14
cover of JELLE VAN DAEL with Firefall

JELLE VAN DAEL

Firefall
15:10
cover of SWEETBOX with Everything

SWEETBOX

Everything's Gonna Be Alright
15:07
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.