Nieuw plan voor de kerktuin in Wetteren

31 januari 2020 - 22:41 | auteur: Johan Van Bever

De realisatie van de kerktuin, tussen de kerk en de Marktdreef in Wetteren, nadert. Het leek er op dat de plannen stil lagen, maar nu blijkt dat er een ander plan werd gemaakt en dat dit vermoedelijk dit jaar nog aangelegd zal worden.

Het is intussen een jaar geleden dat het plan voor de kerktuin werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Net na de goedkeuring in de gemeenteraad kwam het nieuws dat de gemeente 250.000 euro subsidies zou krijgen om dit project uit te voeren. Die subsidies kaderen in de projectoproep ‘proeftuinen voor ontharding’ van de Departement Omgeving Vlaanderen. Het project in Wetteren zal in maart als een van de vijf voorbeeldrojecten gelanceerd worden.

Op vraag van het Departement werd het plan aangepast, met meer aandacht voor hergebruik van materialen en de infiltratie van het water van de omliggende straten en daken. De kostprijs van het volledige project wordt geraamd op 698.000 euro. Het aanbestedingsdossier is klaar en gaat op 18 februari naar de gemeenteraad. En dan is het wachten op de promotiecampagne van Vlaanderen. Die vindt in maart plaats. Vervolgens kan een aannemer gezocht worden zodat de werken eind dit jaar of begin volgend jaar van start kunnen gaan.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SIMPLY RED

Something Got Me Started
16:23

MIKA

Love Today
16:20

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
16:17

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
16:13

ANN LEE

2 Times
Bekijk meer platen