Nieuw speelplein in Sleutelbloempark

15 juli 2021 - 11:37 | auteur: Johan Van Bever

Het Sleutelbloempark, in het midden van de Bernadettewijk in Sint-Amandsberg, heeft nieuwe speelinfrastructuur, speelheuvels, zitmeubilair en inheemse bomen en struiken gekregen. Achter de voetbaldoelen werden ballenvangers geplaatst om de nieuwe beplanting niet te schaden.

Het park bestond uit een open grasveld met verouderde speelinfrastructuur. Het initiatief voor de opwaardering kwam vanuit de buurt, die zich verenigde in buurtgroep Wilde Bernadette en een project indiende voor het burgerbudget in 2017. Dat werd toen niet weerhouden, maar de Stad Gent ging wel samen met de bewoners en hun ideeën aan de slag om het grasplein avontuurlijk in te richten.

Voor de kinderen zijn er nu twee speelheuvels met stammen, een klim- en klautercombinatie, een nestschommel, optrekstangen en een speelhuisje. De kleinsten kunnen zich uitleven in de ‘zandbak’ en op de veerwippers. Ook vind je er een voetbalplein met nieuwe ballenvangers.

Er komen ook nog twee nieuwe wandel- en fietspaden, waarvan één het deel van de Sleutelbloemstraat dat door het park loopt, zal vervangen. De aanleg is vermoedelijk voor 2022. Na aanleg van de paden komen er nog extra bomen, struiken en zitinfrastructuur.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JASON DERULO

Take You Dancing
07:32

HARRY STYLES

Late Night Talking
07:28

CHER

Strong Enough
07:18

TAYLOR DAYNE

Tell It To My Heart
07:10

SHOUSE

Won't Forget You
Bekijk meer platen