Luister Live

Nieuw stuk fietssnelweg F7 in De Pinte klaar

- 31 maart 2020 - 17:18

Het nieuwe deel van de fietssnelweg F7 in De Pinte is klaar en geopend. Daarmee is de F7 in De Pinte afgewerkt en kunnen fietsers in rechte lijn naar Gent fietsen.

Het gaat om het deel tussen de Nijverheidsstraat en de Daningsdreef. Het IJzerenwegpad is nu een vrijliggende, verharde fietsweg van 3 meter breed. Het fietspad is over een afstand van 500 meter aangelegd in asfalt en wordt binnenkort voorzien van kwalitatieve verlichting. Het bestaande pad werd al veelvuldig gebruikt door fietsers. Maar door de verbreding en de verharding fungeert het pad nu ook als echte fietssnelweg.

De totale kostprijs voor de fietsinfrastructuur bedraagt 317.822 euro en wordt bekostigd door de Provincie Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid geeft hierbij een financiƫle tussenkomst van 50% aan de Provincie Oost-Vlaanderen omdat deze fietssnelweg onderdeel is van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Infrabel stelde de gronden ter beschikking voor de aanleg van de fietssnelweg. Het Lokaal bestuur De Pinte staat voortaan in voor het goede beheer en het onderhoud ervan.

De verbinding vanaf De Pinte richting het station van Deinze tussen de Karrestraat en de Beekstraat staat ook nog op de planning voor 2020.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Alison Moyet

That Ole Devil Called Love
15:00

M People

Moving On Up
14:58

Trammps

Disco inferno
14:54

Procol Harum

A Whiter Shade Of Pale
14:51

Justin Wellington

Iko iko