Nieuw stuk fietssnelweg F7 in De Pinte klaar

Johan Van Bever
31 maart 2020 - 17:18
Nieuw stuk fietssnelweg F7 in De Pinte klaar

Het nieuwe deel van de fietssnelweg F7 in De Pinte is klaar en geopend. Daarmee is de F7 in De Pinte afgewerkt en kunnen fietsers in rechte lijn naar Gent fietsen.

Het gaat om het deel tussen de Nijverheidsstraat en de Daningsdreef. Het IJzerenwegpad is nu een vrijliggende, verharde fietsweg van 3 meter breed. Het fietspad is over een afstand van 500 meter aangelegd in asfalt en wordt binnenkort voorzien van kwalitatieve verlichting. Het bestaande pad werd al veelvuldig gebruikt door fietsers. Maar door de verbreding en de verharding fungeert het pad nu ook als echte fietssnelweg.

De totale kostprijs voor de fietsinfrastructuur bedraagt 317.822 euro en wordt bekostigd door de Provincie Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid geeft hierbij een financiële tussenkomst van 50% aan de Provincie Oost-Vlaanderen omdat deze fietssnelweg onderdeel is van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Infrabel stelde de gronden ter beschikking voor de aanleg van de fietssnelweg. Het Lokaal bestuur De Pinte staat voortaan in voor het goede beheer en het onderhoud ervan.

De verbinding vanaf De Pinte richting het station van Deinze tussen de Karrestraat en de Beekstraat staat ook nog op de planning voor 2020.

 

Laatst gespeeld op Accent

19:19
cover of SINGA with The Night Train

SINGA

The Night Train
19:16
cover of SOUTHSIDE SPINNERS with Luvstruck

SOUTHSIDE SPINNERS

Luvstruck
19:13
cover of SOLARDO & JOSHWA with VIP Business

SOLARDO & JOSHWA

VIP Business
19:10
cover of SYLVER with When The Rain Begins To Fall.

SYLVER

When The Rain Begins To Fall.
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.