Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Amandsberg

Johan Van Bever
25 mei 2023 - 9:32
Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Amandsberg

In de Oscar De Reusestraat in Sint-Amandsberg opent vandaag, maandag 15 mei, de eerste buurtfietsenstalling in een privaat gebouw, met plaats voor 24 fietsen. De eigenaars van het gebouw stelden zelf deze locatie voor na een oproep in het Gentse stadsmagazine.

De eigenaars van een appartementsgebouw in de Oscar De Reusestraat reageerden op een oproep in het Gentse stadsmagazine naar geschikte locaties voor buurtfietsenstallingen. Ze waren op zoek naar een nuttige en duurzame invulling voor de benedenverdieping. Het is meteen ook de eerste buurtfietsenstalling die gerealiseerd werd in samenwerking met de eigenaars van een privaat gebouw.

De Stad heeft de benedenverdieping omgevormd tot fietsenstalling met plaats voor 20 gewone en 4 buitenmaatse fietsen. De bewoners van het appartementsgebouw kunnen gratis gebruikmaken van de fietsenstalling, de andere fietsparkeerplaatsen zijn voor buurtbewoners. Voor 65 euro per jaar kunnen ze een afgesloten fietsparkeerplaats huren. Ze krijgen dan toegang tot de fietsenstalling met een persoonlijke badge. Er zijn ook stopcontacten om elektrische fietsen op te laden. Zowel voor gewone als buitenmaatse fietsen zijn er nog plaatsen vrij.

Laatst gespeeld op Accent

12:47
cover of LIQUID, SILVY with Turn The Tide

LIQUID, SILVY

Turn The Tide
12:44
cover of Kaoma with Lambada

Kaoma

Lambada
12:41
cover of CHARLIE PUTH , JUNG KOOK & BTS with Left And Right

CHARLIE PUTH , JUNG KOOK & BTS

Left And Right
12:38
cover of RUSLANA with Wild Dances

RUSLANA

Wild Dances
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.