Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Amandsberg

Johan Van Bever
25 mei 2023 - 9:32
Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Amandsberg

In de Oscar De Reusestraat in Sint-Amandsberg opent vandaag, maandag 15 mei, de eerste buurtfietsenstalling in een privaat gebouw, met plaats voor 24 fietsen. De eigenaars van het gebouw stelden zelf deze locatie voor na een oproep in het Gentse stadsmagazine.

De eigenaars van een appartementsgebouw in de Oscar De Reusestraat reageerden op een oproep in het Gentse stadsmagazine naar geschikte locaties voor buurtfietsenstallingen. Ze waren op zoek naar een nuttige en duurzame invulling voor de benedenverdieping. Het is meteen ook de eerste buurtfietsenstalling die gerealiseerd werd in samenwerking met de eigenaars van een privaat gebouw.

De Stad heeft de benedenverdieping omgevormd tot fietsenstalling met plaats voor 20 gewone en 4 buitenmaatse fietsen. De bewoners van het appartementsgebouw kunnen gratis gebruikmaken van de fietsenstalling, de andere fietsparkeerplaatsen zijn voor buurtbewoners. Voor 65 euro per jaar kunnen ze een afgesloten fietsparkeerplaats huren. Ze krijgen dan toegang tot de fietsenstalling met een persoonlijke badge. Er zijn ook stopcontacten om elektrische fietsen op te laden. Zowel voor gewone als buitenmaatse fietsen zijn er nog plaatsen vrij.

Laatst gespeeld op Accent

01:32
cover of MARIO STEPHANO with Free Time (Original)

MARIO STEPHANO

Free Time (Original)
01:28
cover of R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI with Breathless

R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI

Breathless
01:26
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
01:21
cover of 8KAYS, BRAEV with Basic

8KAYS, BRAEV

Basic
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.