Nieuwe elektronische kids-ID voorgesteld in Merelbeke

Johan Van Bever
10 december 2023 - 23:40
Nieuwe elektronische kids-ID voorgesteld in Merelbeke

Staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor stelde in Merelbeke de elektronische kids-ID voor niet-Belgische kinderen voor. Die vervangt vanaf 15 januari de kartonnen kids-ID die tot nog toe bestond. De elektronische kids-ID maakt identiteitsfraude veel moeilijker en kan gelinkt worden aan informatie over ouderlijk gezag.

Veel kinderen van onder de twaalf jaar beschikken over een kids-ID. Gezinnen hebben een kids-ID nodig om met hun kinderen te reizen binnen Europa of Europa binnen te komen. Voor Belgische kinderen is die al langer elektronisch, maar voor niet-Belgische kinderen ging dat tot nog toe om een papieren kaart. Die had het nadeel makkelijker nagemaakt te kunnen worden.

Nicole de Moor: Met de elektronische kids-ID voor niet-Belgische kinderen gaan we identiteitsfraude tegen. Bovendien kan met de digitale kaart ook veel sneller worden nagaan wie het ouderlijk gezag uitoefent. We zorgen op die manier voor een betere bescherming van kinderen.”

Aan de elektronische kids-ID kan informatie worden gekoppeld die van belang is bij bijvoorbeeld inschrijving in een gemeente, woonstcontrole door de politie of online aanmelding bij een school. Op die momenten kan meteen worden nagegaan wie het ouderlijke gezag uitoefent.

Staatssecretaris de Moor stelde de elektronische kids-ID voor niet-Belgische kinderen voor in Merelbeke, samen met burgemeester Filip Thienpont.

Filip Thienpont: “In Merelbeke worden jaarlijks ongeveer 100 kids-ID’s aan niet-Belgische kinderen uitgereikt. Dankzij de nieuwe kaarten zijn zij beter beschermd. We vinden het belangrijk om daar als gemeente aan mee te werken.”

Laatst gespeeld op Accent

00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
00:50
cover of HI-LO with CRESCENDO

HI-LO

CRESCENDO
00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
00:44
cover of ATB, YORK with The Fields Of Love

ATB, YORK

The Fields Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.