Nieuwe fase in werken verkeerswisselaar Zwijnaarde

Johan Van Bever
29 augustus 2023 - 23:29
Nieuwe fase in werken verkeerswisselaar Zwijnaarde

Na ongeveer een half jaar werken zijn de eerste viaducten en bruggen van het knooppunt Zwijnaarde gerenoveerd. Zowel de brugstructuren, de brugleuningen, en het volledige wegdek zijn grondig vernieuwd. Vanaf 1 september kunnen de twee afgesloten ‘armen’ van het viaduct dus terug open gaan en zal het terug mogelijk zijn voor het verkeer om van de E17 komende van Antwerpen de afrit naar de E40 richting Brussel te nemen en komende van de E40 van Brussel de afrit richting Kortrijk te nemen. 


Vanaf 1 september gaan de werken een nieuwe fase in. Tijdens fase 2 wordt het westelijke brugdeelover de Ringvaart en de R4 volledig vernieuwd. Zo komt er een nieuw wegdek, waterdichting, brugdekvoegen en leuningen. Ook de betonnen, afschermende constructies worden vervangen door nieuwe exemplaren. Aan de onderzijde van de brug brengt de aannemer ook een beschermende coating aan.


Om deze werken uit te voeren moeten er ruimte ingenomen worden op de afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Oostende. Tijdens de werken blijft er steeds één rijstrook open voor het verkeer van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Oostende. Dat is nu ook al het geval dus de hinder voor het verkeer richting Oostende blijft bestaan. Als de onderkant van de brug wordt hersteld, zal er ook hinder zijn voor het verkeer op de E40 en de Ring rond Gent (R4). Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden deze werken – aan de onderkant van de brug – ‘s nachts uitgevoerd.

Laatst gespeeld op Accent

04:37
cover of BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL with What I Want

BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL

What I Want
04:33
cover of JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE with Rewrite The Stars

JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE

Rewrite The Stars
04:29
cover of NYA & CHRLY with Move My Feet To This

NYA & CHRLY

Move My Feet To This
04:26
cover of BRUNO MARS with Grenade

BRUNO MARS

Grenade
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.