Luister Live

Nieuwe fase restauratie feestlokaal Vooruit

28 mei 2021 - 17:11

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de nieuwe restauratiefase van feestlokaal Vooruit in Gent. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 2.263.304 euro toe.

In 2019 ging een vijf jaar durende restauratiecampagne van start voor feestlokaal Vooruit in Gent. Voor de restauratiecampagne is een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro voorzien.

De Vooruit bestaat al meer dan 100 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het vertelt het verhaal van de industriële revolutie, sociale ongelijkheid, sociale en politieke emancipatie en een groeiende welvaart. “Investeren in dit erfgoed is onze geschiedenis en identiteit bewaren en het monument operationeel houden als cultuurtempel voor ons en toekomstige generaties”, zegt minister Diependaele.

Sinds 2010 krijgt de Vooruit een hele opknapbeurt. Bijzondere aandacht ging onder meer naar het glas-in-koper plafond in de Concertzaal, het Vooruit Café en de brandveiligheid. De theatertechnieken in de Theaterzaal werden gemoderniseerd.

In 2021 start de restauratie van de daken, gevels en het schrijnwerk van het binnengebied. Ook het café, de wintertuin en de concertzaal krijgen een opknapbeurt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sarah Bettens

You always know
05:13

No Doubt

It's my life
05:09

Niels Destadsbader

De Wereld Draait Voor Jou
05:06

Shakira

Underneath your clothes
05:03

Boudewijn De Groot

- Meisje van 16