Nieuwe fase restauratie feestlokaal Vooruit

Johan Van Bever
28 mei 2021 - 17:11
Nieuwe fase restauratie feestlokaal Vooruit

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de nieuwe restauratiefase van feestlokaal Vooruit in Gent. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 2.263.304 euro toe.

In 2019 ging een vijf jaar durende restauratiecampagne van start voor feestlokaal Vooruit in Gent. Voor de restauratiecampagne is een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro voorzien.

De Vooruit bestaat al meer dan 100 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het vertelt het verhaal van de industriële revolutie, sociale ongelijkheid, sociale en politieke emancipatie en een groeiende welvaart. “Investeren in dit erfgoed is onze geschiedenis en identiteit bewaren en het monument operationeel houden als cultuurtempel voor ons en toekomstige generaties”, zegt minister Diependaele.

Sinds 2010 krijgt de Vooruit een hele opknapbeurt. Bijzondere aandacht ging onder meer naar het glas-in-koper plafond in de Concertzaal, het Vooruit Café en de brandveiligheid. De theatertechnieken in de Theaterzaal werden gemoderniseerd.

In 2021 start de restauratie van de daken, gevels en het schrijnwerk van het binnengebied. Ook het café, de wintertuin en de concertzaal krijgen een opknapbeurt.

Laatst gespeeld op Accent

05:38
cover of BLACK BOX with Fantasy

BLACK BOX

Fantasy
05:34
cover of DIMI & DANIEL VERSTAPPEN with Mag Ik Dan Bij Jou

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
05:31
cover of BABY LASAGNA with Rim Tim Tagi Dim

BABY LASAGNA

Rim Tim Tagi Dim
05:28
cover of ALVARO SOLER with Muero

ALVARO SOLER

Muero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.