Nieuwe fase werken complex Zwijnaarde

Johan Van Bever
12 januari 2024 - 10:01
Nieuwe fase werken complex Zwijnaarde

Vanaf 15 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase in de renovatie van het snelwegknooppunt in Zwijnaarde.

Vorig jaar werd het westelijke deel van het knooppunt onder handen genomen, nu is het de beurt aan het oostelijke deel. Tijdens de renovatiewerken gaan verschillende takken van het knooppunt dicht.

De werken die dit jaar worden uitgevoerd gebeuren net als vorig jaar in twee grote fasen. Tegen het einde van de zomer  moeten de werkzaamheden volledig afgerond zijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor ernstige hinder tijdens de werken en raadt weggebruikers aan zich goed te informeren voor hun vertrek en eventueel alternatieve reiswegen te kiezen.

In 2024 wordt de oostelijke kant van het knooppunt aangepakt. Ook deze werken zullen in twee grote fasen gebeuren. 

In fase 3 (15 januari – juli 2024) wordt gewerkt op

Net als bij de werken vorig jaar zal de aannemer de brugopbouw volledig vernieuwen: Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen, nieuwe leuningen en ook de betonnen afschermende constructies worden vernieuwd. Ook aan de onderzijde wordt gewerkt: aangetast beton wordt hersteld en krijgt een nieuwe beschermende coating.

In de nacht van 15 op 16 januari wordt de afrit E40 van Oostende naar Antwerpen volledig afgesloten. In de nacht van 16 op 17 januari wordt de afrit E17 van Kortrijk naar Oostende volledig afgesloten. De afrit van de E40 Brussel richting Antwerpen blijft wel nog open.

Laatst gespeeld op Accent

05:38
cover of JASON DONOVAN with RSVP

JASON DONOVAN

RSVP
05:35
cover of IMAGINE DRAGONS with Follow You

IMAGINE DRAGONS

Follow You
05:32
cover of GRIFF with Miss Me Too

GRIFF

Miss Me Too
05:29
cover of CAMILA CABELLO, DABABY with My Oh My

CAMILA CABELLO, DABABY

My Oh My
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.