Nieuwe fase werken Gent-Dampoort

Johan Van Bever
15 mei 2023 - 9:24
Nieuwe fase werken Gent-Dampoort
 
De werken aan Gent-Dampoort gaan vanaf 16 mei een nieuwe fase in. De werf breidt zich uit naar de aansluiting met de Dendermondsesteenweg waar zowel riolering, busperrons, weg en fietspaden vernieuwd worden. De nieuwe fase betekent jammer genoeg niet meteen minder hinder gezien de vorige fase nog blijft doorlopen. Door het laten overlappen van fases wil Wegen en Verkeer wel de hinder in tijd beperken en de eerder opgelopen vertraging zoveel mogelijk inhalen. De huidige verkeerssituatie blijft grotendeels behouden.
Werken fase 4 lopen door tot novemberDe werken aan het centrale deel van het Antwerpenplein zijn bezig sinds eind vorig jaar. Die werken schieten op. De aannemer zal tegen midden mei de doorpersing van de riolering uitgevoerd hebben. Dat gebeurt volledig ondergronds, waardoor graafwerken niet nodig zijn en er met minder hinder kan gewerkt worden. Daarna wordt het fietspad onder de spoorbrug aangelegd en de riolering verder afgewerkt. Deze werken duren nog tot het bouwverlof. De volledige afwerking van de huidige werkzone tussen de spoorwegbrug en de Land van Waaslaan is voorzien tegen half november. Het feit dat het wegdek van de Land Van Waasland niet sneller kan afgewerkt worden na aanleg van de rioleringen heeft alles te maken dat we de aansluiting van en tot de Dendermondsesteenweg gedurende de werken maximaal toegankelijk houden. 

Ondertussen start de aannemer de werken van fase 5. Tijdens die nieuwe fase zorgen ze voor de aansluiting van het Antwerpenplein met de Dendermondsesteenweg, de aanleg van het gescheiden afwateringsstelsel en de bouw van het dubbelrichtingsfietspad van het station Gent-Dampoort tot de Dendermondsesteenweg en worden de zuidelijke busperrons op het Antwerpenplein vernieuwd. Eerder dan de werkzone verplaatsen wordt ze dus tijdelijk uitgebreid. De overgang naar fase 5 start op 16 mei in de avond en zal de hele nacht en ochtend in beslag nemen omdat er veel signalisatie, verkeerslichten, wegmarkeringen etc. moeten aangepast worden. Deze wissel zal gepaard gaan met sterke hinder voor het verkeer en wordt daarom zoveel mogelijk na de avondspits en ‘s nachts uitgevoerd.

De impact van deze nieuwe fase zal vooral door fietsers gemerkt worden. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren maar het zal niet mogelijk zijn om naar Dampoort te gaan van de Dendermondsesteenweg via het Antwerpenplein. Dat moet vanaf 16 mei via de fietstunnel onder de spoorweg aan de Dampoort of via de Pilorijnstraat en Antwerpsesteenweg (N70a). Met verkeerslichten aan de kruispunten zorgt Wegen en Verkeer voor veilige fietsoversteken. Voor het gemotoriseerd verkeer blijven de huidige verkeersmaatregelen behouden. Hoe weggebruikers rijden tijdens de werken lezen ze via www.wegenenverkeer.be/dampoort.  

Wegenwerken brengen steeds hinder met zich mee. Toch zorgt Wegen en Verkeer ervoor dat tijdens de werken handelaars en buurtbewoners maximaal bereikbaar blijven. We moedigen bezoekers aan dus zeker langs te gaan bij de lokale handelaar. Wie enkel langs Dampoort passeert raden we aan te opteren voor de R4 of R40 om op zijn/haar bestemming te raken.  


Laatst gespeeld op Accent

09:35
cover of AXELLE RED with Kennedy Boulevard

AXELLE RED

Kennedy Boulevard
09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.