Nieuwe fietspaden langs Zuidlaan Wetteren ingereden

Johan Van Bever
27 maart 2023 - 23:26
Nieuwe fietspaden langs Zuidlaan Wetteren ingereden
 
WETTEREN
Langs de Zuidlaan (N417) in Wetteren is het sinds vandaag een stuk aangenamer fietsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, sloeg de handen in elkaar met de gemeente Wetteren, Infrabel en Aquafin om er 3 kilometer aan brede en comfortabele fietspaden te voorzien aan beide zijden van de rijbaan. 
De werken aan de Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in Wetteren zijn ondertussen zo’n 10 maanden bezig. Met resultaat: vanaf het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9) tot het kruispunt met de Bloemluststraat liggen er vandaag brede fietspaden aan beide zijden van de rijbaan. ”De verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker verhogen is een prioriteit binnen mijn beleid. Ik ben dan ook tevreden met dit project in Wetteren. Binnen de bebouwde kom zijn die fietspaden verhoogd aanliggend, buiten de bebouwde kom gaat het om vrijliggende fietspaden. De aanleg van de fietspaden kadert in het relanceplan waarbij de Vlaamse Regering heel wat middelen vrijmaakt om in heel Vlaanderen de fietsinfrastructuur langs gewestwegen te verbeteren.” aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De fietspaden zijn vandaag officieel ingehuldigd. Schepen van mobiliteit Robbe De Wilde en schepen van openbare werken Katrien Claus trokken als een van de eersten met hun fiets naar de gewestweg. “We zijn erg tevreden met het resultaat van deze werken. Het is hier nu aangenaam én veilig fietsen tussen de velden en boomkwekerijen” aldus schepen Claus.

De fietspaden zijn een deel van het project, ondertussen lopen de werken verderop de Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) verder. Tussen de kruispunten met de Bloemluststraat en de Warandelaan (N416) krijgt de gewestweg een grondige herinrichting tot groene stadslaan, met verhoogde fietspaden, keerpunten voor verkeer, vernieuwde busperrons, een nieuwe rotonde, een nieuw wegdek en groene middenbermen. Als alles volgens plan verloopt, duur dit deel van de werken tot mei 2024. In april 2023 is er een fasewissel gepland, waarover later deze week nog gecommuniceerd zal worden. 
 

Laatst gespeeld op Accent

02:58
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
02:55
cover of LAUREN SPENCER-SMITH with Fingers Crossed

LAUREN SPENCER-SMITH

Fingers Crossed
02:51
cover of CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT with Flying High

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
02:49
cover of TALI with Fighter

TALI

Fighter
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.