Nieuwe gemeenteschool Destelbergen

Johan Van Bever
28 september 2020 - 15:19
Nieuwe gemeenteschool Destelbergen

De gemeente Destelbergen bouwt een nieuwe, compacte gemeenteschool op de huidige locatie in het centrum van Destelbergen.

De school zal veilig bereikbaar zijn via autoluwe dorpspaden. Vlak ernaast komt een open groene ruimte met een sportveld. Eind 2021 zal er een ontwerp zijn. Voor dit project is 7 miljoen euro voorzien.

De huidige gemeenteschool is aan vernieuwing toe en is te klein voor het aantal leerlingen die daar school lopen. Daarnaast ligt de basisschool in het centrum van Destelbergen, vlak aan de drukke Dendermondsesteenweg. Daarom wil de gemeente de ruimere schoolomgeving verbeteren op vlak van verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

De bestaande gemeenteschool krijgt een herbestemming, waarbij een beperkt aantal woningen en handelszaken een plek krijgen rond een kleine binnentuin. Deze binnentuin zal een doorgang vormen naar de nieuwe dorpsdries en de basisschool. De karaktervolle kopgebouwen van de school, met gevel aan de Dendermondesteenweg, blijven behouden. Het middengebouw van de school wordt een veilige en volwaardige doorgang naar het achterliggende gebied. De herinrichting van dit gebied zal in een later stadium definitief uitgewerkt worden.

De nieuwe gemeenteschool wordt, in vergelijking met het huidige schoolgebouw, meer naar achteren gebouwd, tussen het Jeugd- en Gemeenschapscentrum en de bestaande school. Hierdoor zal het nieuwe schoolgebouw zich in een groene omgeving bevinden, grenzen aan de nieuwe dorpsdries en verder weg liggen van de drukke Dendermondesteenweg.

Laatst gespeeld op Accent

05:01
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
04:59
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
04:54
cover of KYGO, CONRAD with Firestone

KYGO, CONRAD

Firestone
04:50
cover of TLC with Dear Lie

TLC

Dear Lie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.