Luister Live

Nieuwe gemeenteschool Destelbergen

- 28 september 2020 - 15:19

De gemeente Destelbergen bouwt een nieuwe, compacte gemeenteschool op de huidige locatie in het centrum van Destelbergen.

De school zal veilig bereikbaar zijn via autoluwe dorpspaden. Vlak ernaast komt een open groene ruimte met een sportveld. Eind 2021 zal er een ontwerp zijn. Voor dit project is 7 miljoen euro voorzien.

De huidige gemeenteschool is aan vernieuwing toe en is te klein voor het aantal leerlingen die daar school lopen. Daarnaast ligt de basisschool in het centrum van Destelbergen, vlak aan de drukke Dendermondsesteenweg. Daarom wil de gemeente de ruimere schoolomgeving verbeteren op vlak van verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

De bestaande gemeenteschool krijgt een herbestemming, waarbij een beperkt aantal woningen en handelszaken een plek krijgen rond een kleine binnentuin. Deze binnentuin zal een doorgang vormen naar de nieuwe dorpsdries en de basisschool. De karaktervolle kopgebouwen van de school, met gevel aan de Dendermondesteenweg, blijven behouden. Het middengebouw van de school wordt een veilige en volwaardige doorgang naar het achterliggende gebied. De herinrichting van dit gebied zal in een later stadium definitief uitgewerkt worden.

De nieuwe gemeenteschool wordt, in vergelijking met het huidige schoolgebouw, meer naar achteren gebouwd, tussen het Jeugd- en Gemeenschapscentrum en de bestaande school. Hierdoor zal het nieuwe schoolgebouw zich in een groene omgeving bevinden, grenzen aan de nieuwe dorpsdries en verder weg liggen van de drukke Dendermondesteenweg.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Nek

Laura Non C'è
11:04

Bianca Ryan

Why couldn't it be Christmas every day
10:59

Chris Isaak

Wicked Game
10:55

Gala

Freed From Desire
10:52

Lost Frequencies feat. janieck devy

Reality